ERR.ee: Hardo Aasmäe meelest vajab Tallinn oma tuumajaama

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hardo Aasmäe.
Hardo Aasmäe. Foto: Peeter Lagovits

Tallinna visiooninõukoja liikme ning kunagise linnapea Hardo Aasmäe sõnul võiks Tallinnal olla oma väike tuumajaam, mis häda korral pealinna vajadused kataks.

«See ei peaks olema hiiglaslik jaam, mis näiteks kolmandiku Eestist ära varustaks, pigem oleks mõeldav Tallinnale teatud mõttes avariijaam,» vahendasid ERR Uudised Aasmäe intervjuud «Terevisioonile».

«Kui me mõtleme sellele, et Eesti põhiline elektriallikas tänapäeval on mõni kilomeeter Vene piirist, mis juhtmeid mööda üle Eesti jõuab, siis võib-olla selline hajutamine kuluks ära - et oleks koostööjaamad, mis toodaks nii sooja kui elektrit. Äkki oleks hea, kui meil oleks paar teisaldatavat reaktorit varuks, mis Tallinna hädapärased vajadused ära kataks,» pakkus Aasmäe.

Tema sõnul ei maksa tänasest järjekordsest visioonikonverentsist oodata kohe tulemust, sest reeglina otsustusest kuni tulemuseni kulub vähemalt viis aastat.

Tallinna visiooninõukoda otsustas keskenduda tänavusel pealinna arengut käsitleval visioonikonverentsil linna võimalustele muuta energeetika valdkond tõeliseks kullaauguks või hoopis liikuda vastu krahhile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles