Baltikumi geiparaad peetakse maikuus Riias

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homoparaad Tallinnas 11. augustil 2007.  .
Homoparaad Tallinnas 11. augustil 2007. . Foto: Raigo Pajula.

Järgmise aasta 15.-17. mail korraldavad kolm organisatsiooni Eestist, Lätist ja Leedust Riias esimese ühise seksuaalvähemuste festivali - Balti Pride.

Ürituse eesmärgiks on tõmmata tähelepanu LGBT (lesbi, gei, biseksuaal ja transseksuaal) inimeste olukorrale kolmes Balti riigis ja julgustada erineva seksuaalse orientatsiooniga inimesi tunnustama mitmekesisust ning Baltikumi ühtsust, teatasid ürituse korraldajad.

Festivali programm koosneb poliitilistest diskussioonidest Euroopa Liidus kehtivate diskrimineerimisvastaste põhimõtete teemal, seminaridest, kultuuriprogrammist ning võrdsuse eest seisvast Pride marsist.

MTÜ Eesti Gei Noorte pressiesindaja Madle Saluveer ütles, et Eesti LGBT-kogukond ootab endiselt samasooliste partnerluse teema tõstatamist parlamendis.

«Partnerlusseaduse loomine Eestis oleks esimene suur samm LGBT- õiguste tunnustamisel kogu Baltimaades. Tahaksime, et sarnane positiivne areng leiaks aset kõigis kolmes riigis - lõppude lõpuks oleme ju üksteise naabrid ja meid ühendab soov arendada demokraatiat oma riikides,» lisas ta.

Balti Pride 2009 lõppeb 17. mail, mis on ühtlasi rahvusvaheline homofoobia vastane päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles