Advokatuuri aukohtu liige: Kaasiku juhtum võtab sõnatuks

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Aavik
Andres Aavik Foto: http://www.aaviklaw.ee/

Advokatuuri aukohtu liikme Andres Aaviku sõnul võtab advokaat Viktor Kaasikuga juhtunu sõnatuks.

Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Toomas Õispuu lahkub 1. augustil ametist, põhjuseks prokuratuuri poolt esitatud kahtlustus pistise võtmises. Pistise andmise kahtlustus lasub tuntud advokaat Viktor Kaasikul.

«Pikaajaliste kogemustega advokaat ja selline kahtlustus – mida saab siia juurde öleda?» küsis Aavik. «Oma tegevusi ja suhteid peab korraldama nii, et oleks välistatud sattumine halli tsooni, kus võidakse kahtlustada milleski muus.»

Aavik lisas, et ta ei oska ja saa hinnata Kaasiku ja Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Toomas Õispuu suhet ja seda, et kas nad on sõbrad või kas oli laen või mitte, sest temagi senine info on tulnud meedia vahendusel.

Aavik lisas, et advokatuur ei jälgi oma umbes 750 liikme eraelulisi tegemisi.

«Meie funktsioon pole kontrollida liikmete eraelu ja me ei tea nende rahalisi suhteid,» ütles ta.

Samas rõhutas Aavik, et advokaat peab suutma hinnata kõiki asjaolusid ja välistama olukorrad, mida võidakse käsitleda väärteona.

Aaviku hinnangul ei mõju Viktor Kaasikuga juhtunu advokatuuri mainele hästi, kuid on inimlikult mõistetav, et ühe liikme viga viiakse alguses üle kõigile teistelegi.

«Eks me peame oma töö ja igapäevase käitumisega näitama, et oleme tegelikult seadusekuulekad,» selgitas ta,

Aavik sõnas, et kindlasti tuleb liikmeid ka koolitada ja kasvatada, tõstes esile, et mis on eetika ja moraal ning millised on reeglid ja aktsepteeritavad käitumisnormid.

«Usun, et enamus suudab oma käitumise viia sellisele tasemele, et selliseid ekstsesse ei juhtu,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles