Savisaar ei näe linnalehes Kalev Meedia kiitmises probleemi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar põhjendas kesklinna ajalehes Kalev Meediat kiitva artikli avaldamist uudiskünnise printsiibiga - agentuuril möödus esimene tööaasta.

«Kalev Meedia on ainus uudisteportaal, mis kajastab kõigi omavalitsuste tegemisi ja seda üle Eesti, sh Tallinna linnaosade elu-olu,» vastas Savisaar sotsiaaldemokraat Maimu Bergi arupärimisele.

Bergi sõnul ilmus viimases Kesklinna Sõnumites kiidulaul erafirma Kalev Meedia aadressil ning ta tahtis linnapealt teada, miks reklaamitakse maksumaksja raha eest ilmuvas linna lehes erameediaagentuuri. Kalev Sport eetris on ka Edgar Savisaare otsesaade Tele-Tallinn.

«Kalev Meedia on Tallinna linnavalitsuse koostööpartner kultuuri- ja spordiuudiste ning pikemate temaatiliste telesaadete tegemisel. Lähtuti mitte Kalev meedia omandivormi printsiibist, vaid tallinlastele olulise infokanali tegevuse teavitamisest,» märkis linnapea.

«Kui päevakohase informatsiooni edastamist tõlgendatakse reklaamina ainuüksi seetõttu, et tegu on erakanaliga, siis on arupärija tõlgendused pisut meelevaldsed,» leidis Savisaar. Tema sõnul antakse linna ajalehtedes ja saadetes ka edaspidi sõna erategijatele, kes linnaelu korraldatavad või sisustavad.

Linnapea kinnitusel ei olnud tegu tasulise artikliga: «Ei siin ega tulevikus pole linnaosa valitsus, kes annab lehte välja linnaosa eelarvest, info edastamise eest raha küsimist käsitlenud isegi mitte idee tasandil.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles