Rahva teenrid: Ratase kandideerimine on samm B

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Toomas Huik

Jüri Ratase kandideerimine Keskerakonna esimeheks on partei teine samm luua välist muljet demokraatiast, arvas ajakirjanik Peeter Kaldre Vikerraadio saates «Rahva teenrid».

«Ma arvan, et see on samm B. Kui samm A oli elavdada presidendivalimisi, seades üles kandidaadi, kellel pole mingeid šansse saada presidendiks, ehk Indrek Tarandi, siis nüüd samm B oli, et Edgar Savisaar esitas Jüri Ratase kandidatuuri, et ka Keskerakonnas oleks ikkagi demokraatia,» märkis ERRi ajakirjanik Peeter Kaldre.

Neeme Korv lisas, et Keskerakond vajab praegu kindlasti tähelepanu ning kui partei kongressil kandideeriks ainsana Edgar Savisaar ja ta uuesti erakonna juhina paika pandaks, saaks see palju vähem tähelepanu kui kahekõne teise kandidaadiga.

«Jüri Ratasel on täiesti võimalus saada Keskerakonna juhiks kongressil, aga ainult juhul, kui Edgar Savisaar tuleb kongressi pulti ja teatab, et tema paneb ameti maha ja soovitab oma järglaseks Jüri Ratast. Ma arvan, et toetus oleks 100 protsenti,» arutles Kaldre.

Ajakirjanik Sulev Valner tõi paralleeli Venemaa endise presidendi Vladimir Putini ja Dmitri Medvedeviga: «Kui Putin lubas Medvedevil saada presidendiks, siis nii ka läks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles