«Keskpäevatund»: Keskerakond üritab Eesti kõige demokraatlikumat erakonda mängida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige populaarsema partei tiitlit hoidis juulis sarnaselt eelmise kuuga Keskerakond.
Kõige populaarsema partei tiitlit hoidis juulis sarnaselt eelmise kuuga Keskerakond. Foto: SCANPIX

Keskerakond üritab Jüri Ratase esimeheks kandideerimisega demokraatlikku parteid mängida, sest kõik teavad ju niigi, et erakonna sisuliseks juhiks jääb niikuinii Edgar Savisaar, märkisid Kuku raadio saate «Keskpäevatund» esinejad.

«Tundub, et Keskerakond Jüri Ratase kandideerima meelitamisega üritabki nüüd mängida Eesti kõige demokraatlikumat erakonda. Reformierakonnas kandideeris Ansip üksi, presidendiks nad tahtsid ka üksi ainult Ilvese kandideerima panna… Avalikkuses ollakse seda konksu päris hästi alla neelamas – see on illusoorne demokraatia,» kommenteeris ettevõtja, reformierakondlane Meelis Atonen.

«Iseenesest minu jaoks ei ole väga vahet, kas Jüri Ratas kandideerib või mitte, tegelikult on ette teada, et Edgar Savisaar kontrollib seda erakonda täielikult, seda ei saa talle pahaks panna, see on poliitiku tugevuse märk. Mulle ja tundub et paljudele teistele poliitikaga seotud inimestele ei meeldi see poliitika, mida Edgar Savisaar ajab. Seetõttu on väga nukker, et Keskerakonna jaoks tähendab see, et ta jätkab isolatsioonis,» lisas Atonen.

«Tegelikult Jüri Ratase saamisel Keskerakonna juhiks tõenäoliselt Keskerakond muutubki sotsiaaldemokraatide laadseks ja Tallinna linnavõim jätkab täpselt sellisel moel nagu ta varem tegutsenud on,» arvas roheliste liige Marek Strandberg.

«Mina usun tegelikult Jüri Ratase poliitiku kuvandisse pisut rohkem,» vaidles Atonen talle vastu. «See on ka üks põhjus, miks ta täna väga ei tahtnud kandideerida ja miks ta väga tõsiselt kõhkles – ma isegi olen pisut üllatunud, et ta nõus oli – sest ta ise täna ei usu reaalse võimu võtmisse Keskerakonnas. Aga ma arvan, et kui Ratas saaks tegelikuks Keskerakonna juhiks, siis ta vähemalt erakonnas, seal, kus tal on võimu, tahaks kindlasti muutusi, tahaks midagi teisiti teha,» avaldas ta arvamust.

«Ma arvan, et ta [Jüri Ratas - toim.] kindlasti tahaks anda ka hinnanguid teatud asjadele, mida on Keskerakond viimase aasta jooksul teinud, mida on ajakirjanduses väga palju lahatud, aga seda sa ei saa teha, kui sa oled pandud erakonna juhiks piltlikult teise mehe toetusel,» selgitas Atonen. Seepärast eelistas ta ausat mängu, et tagasi valitaks Edgar Savisaar, kes ka tegelikult erakonda juhib.

Ajakirjanik Priit Hõbemägi iseloomustas Jüri Ratast kui tublit meest: «Tema põhiline iseloomustav joon on tublidus. Ta ei ole meil välja paistnud erilise visioonirikkuse või retoorikaga. Aga ta on põhimõtteliselt tubli, teeb kõik asjad väga korralikult ära. Tublidus on ühe tööriista kõige parem omadus. Aga kas tublidus on ühe karismaatilise juhi omadus või mitte, see on omaette arutelu teema,» märkis Hõbemägi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles