Kojutulev talent leiab tööd tuttavate abil

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airiin Demir
Airiin Demir Foto: Argo Kerb/Õpetajate Leht

Mõned kuud tagasi ilmus ühes Eesti suures ajalehes kuulutus, kus kojutulev talent otsis tööd. Kuulutuse avaldanud lastepsühholoog Airiin Demir tunnistas Postimehele, et hoolimata väidetavast spetsialistide põuast on võõrsilt tulijal kodumaal töö leidmine oodatust keerulisem.

«Kogu Norras oleku aja hoidsin end kursis, milliseid kohti pakutakse psühholoogidele ja vähemalt kliiniliste psühholoogide kuulutusi üles ei pandagi,» ütles Tartu Ülikooli haridusega kliiniline lastepsühholoog Airiin Demir, kes töötas võõrsil seitse aastat. Tema sõnul otsitakse kuulutuste kaudu vaid kooli- ja vanglapsühholooge ning info teiste vabade kohtade kohta liigub vaid nö siseringis.

Demir saatis ka ise pealinna haiglatesse oma CV, kuid vastuseid ei tulnud. «Huvipärast helistasin ühele personalijuhile ja ta ütles, et me meile üldse lugeda ei jõuagi, kuna neid tuleb nii palju,» meenutas ta. Vaid üks Tallinna haiglatest saatis talle viisaka vastuse, kuid kahjuks polnud neil talle tööd pakkuda. «See jättis mulje, et tegu on kohaga, kus väärtustatakse inimesi,» ütles Demir ja lisas, et võimaluse korral teeks ta heameelega selle asutusega koostööd.

Naine tunnistab, et kui ta laps ei käiks juba Eesti koolis, siis ilmselt oleks ta tööotsingud kodumaal pooleli jätnud ning Norrasse tagasi läinud.

Oma kodumaisest tööotsimise kogemusest rääkides tõdeb ta, et tööd leiab siin vaid juhul, kui olla agressiivne enesemüüja. Demir tegi enne Eestisse tulekut ära siin kliinilistelt psühholoogidelt nõutava kutsetunnistuse. «Seda mulle öeldi, et see on oluline, kui hakkad Eestis tööd otsima,» rääkis ta.

Ka otsis ta üles kõik oma kursusekaaslased ja teised samal erialal töötavad tuttavad, et saada teavet võimalike tööpakkumiste kohta, ja liitus erialase meililistiga.

Ajalehekuulutus aitas

Ûhe põneva erialase koostööpartneri leidis ta aga tänu sõprade mahitusel ajalehes avaldatud kuulutuses, kus teatas, et talent tuleb koju ja otsib tööd. «Sain kolm tööpakkumist, millest üks tuli Norrast,» rääkis Demir. Teised erialased töövõimalused on tulnud peamiselt tuttavate kaudu. Kuna täiskohaga kliinilist tööd on Eestis väga raske leida, siis plaanibki ta hakata töötama mitmel kohal. Ka ei välista ta võimalust osaliselt jätkata Norras töötamist, kuna seal on väga head erialased arenguvõimalused.

«Tore on see, et oma tööotsingutel olen ikkagi kohanud inimesi, kes on minust kui erialaspetsialistist tõeliselt huvitatud,» rõõmustas Demir.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles