Politseinikud tulistasid neid kaikaga rünnanud meest põlve

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püss ja kuulid.
Püss ja kuulid. Foto: SCANPIX

Laupäeval pidid politseinikud Põlvamaal kasutama relva ja tulistasid mehele põlve, kes purjuspäi ründas teda kinni pidada püüdnud politseinikke kaikaga.

Laupäeval kella 19 ajal sai politsei teate, et Põlvamaal Räpina vallas Linte külas lõhub joobes naabrimees tema maja aknaid, teatas Lõuna prefektuur.

Politseinike saabudes oli lõhkuja lahkunud, kuid tagasi sõites märkasid politseinikud Linte bussijaama juures akende lõhkujat, 42-aastast Ilmarit.

Politseinikud tahtsid meest kinni pidada, kuid too hakkas vastu. Vaatamata korduvatele korraldustele õigusrikkumine lõpetada jätkas Ilmar vastupanu osutamist, rünnates politseiametnikke kaikaga, teatas Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Vaatamata korduvatele seaduslikele korraldustele õigusrikkumine lõpetada jätkas Ilmar vastupanu osutamist.

«Politseiametnikud tegid kolm lasku - neist kaks hoiatuslasku õhku ja kolmanda seaduslikele korraldustele mitteallunud meesterahva põlve piirkonda,» teatas prokuratuuri pressiesindaja.  Haavatud mehe viisid politseinikud Põlva haiglasse. Prokuratuuri teatel üritas meest kinni pidida kaks politseinikku.

Ilmar peeti kinni ning tema suhtes alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb vägivalda võimuesindaja ja avalikku korda kaitsva muu isiku suhtes.

Seadus näeb sellise teo eest karistusena ette rahalist karistust või kuni viie aastast vangistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles