Tallinn paigaldab ristmikele ja bussiradadele valvekaamerad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valvekaamerad fikseerivad punase fooritule all sõitjad.
Valvekaamerad fikseerivad punase fooritule all sõitjad. Foto: Liis Treimann

Tallinna transpordiamet valmistab praegu ette riigihanget, et osta valvekaamerad, mis hakkavad fikseerima punase fooritule all ning ühissõidukite radadel sõitjaid.

Transpordiameti projektijuht Tiit Laiksoo selgitas Postimees.ee`le, et Tallinn osaleb partnerina Euroopa Liidu 7. raamprogrammi Civitas initsiatiivi Mimosa projektis, mille meetmete eesmärk on erinevates Euroopa linnades jätkusuutlike liikumisviiside arendamine ning liikluskorralduse parandamine.

Selle projekti käigus ongi kavas Tallinnale osta järelvalvekaamerad, mis hakkavad praegu maanteedel olevate kiiruskaamerate eeskujul fikseerima punase fooritule rikkumisi ristmikel ning ühissõidukite radadel sõitvaid tavaautosid. Eesmärk on liikluse rahustamine linnas ning ühissõidukitele loodud eelistuste kasutamise võimaldamine.

«Praegu on ettevalmistamisel riigihange, mille käigus selgub, kui palju kaameraid osta saame ning täpsustamisel on ka kohad, kuhu kaamerad paigaldame,» ütles Laiksoo. «Projektipõhine järelhindamine peab olema korraldatud aprillis 2012, seega selleks ajaks peab kogu süsteem toimima.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles