Regio jäädvustas Google’ile Saaremaad

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google Street View tarbeks infot koguv Regio auto.
Google Street View tarbeks infot koguv Regio auto. Foto: Kaarel Tigas/ Õhtuleht

Google’ile alltööd tegev AS Regio pildistas ja kaardistas kuue päevaga enamiku Saaremaast ja juba kuue kuu pärast võib internetist näiteks kolmemõõtmelist Kuressaare tänavapilti vaadelda.

Kui Kuressaares pildistati üles kõik linnatänavad, mida kokku tuli ligi 110 kilomeetrit, siis maapiirkondades iga kadakapõõsast internetist näha ei ole, sest eesmärgiks oli ära fikseerida peamiselt sõidetavad ning ligipääsetavad avalikud teed, kirjutas Saarte Hääl.

Kuigi mitmel pool maailmas on Street View tekitanud palju arutelu ja proteste privaatsusküsimuste osas, pole Regio ütlust mööda Saaremaal ega ka mujal Eestis taolisi probleeme ette tulnud.

Saaremaal kaardistamistöid teinud geoinformaatik Viljar Gross selgitas, et reeglina sõidetakse vaid avalikel teedel ning kui kaardistaja märkab eravalduse märki, keeratakse kohe tagasi.

Samuti on igaühel võimalus pärast piltide Street View’s avaldamist taotleda piltide kustutamist, kui see kuidagi nende privaatsust rikub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles