PBK: ERR püüab teisi süüdistades varjata oma tegematajätmisi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Eestis elab arvukalt venekeelseid televaatajaid, ei ole rahvusringhääling neile suurt midagi pakkunud, leiab konkurent.
Kuigi Eestis elab arvukalt venekeelseid televaatajaid, ei ole rahvusringhääling neile suurt midagi pakkunud, leiab konkurent. Foto: Caro / Scanpix

Pervõi Baltiiski Kanali omaniku sõnul püüab neid ründav rahvusringhääling süüdistuste taha varjata oma tegematajätmisi venekeelse elanikkonna teavitamisel.

«Kuigi Eesti elanikest on ligi 1/3 venekeelsed, ei ole Eesti Televisioon tahtnud või suutnud neile seni mitte midagi pakkuda,» teatas Pervõi Baltiiski Kanali (PBK) omanikfirma BMA Estonia juhatuse liige Margus Merima venekeelsele Postimees.ee'le.

Ta lisas, et kui vaadata Eesti Televisiooni viimase aja reitinguid, siis pöörab ka järjest suurem hulk eestikeelseid vaatajaid ETV-le selja.

«ERRi juhid viitavad aga kõigi küsimuste puhul eelarve nappusele, vaatamata riigi poolt eraldatavale kolossaalsele eelarvele, ning üritavad teisi laimates ja mustates tähelepanu oma siseprobleemidelt mujale juhtida,» ütles Merimaa.

Tema sõnul on PBK korduvalt pakkunud erinevatele Eesti riigi struktuuridele oma abi informatsiooni edastamiseks ja integratsiooniprogrammides osalemiseks, kuid kahjuks on see enamasti tagasi lükatud.

«Seega on meie poolt vaadates väga positiivne, et lõpuks on rahvastikuminister Urve Palo näol leidunud avatud mõtlemisega riigiametnik, kes soovib kõnetada venekeelset elanikkonda selle kanali kaudu, mida need inimesed ka tegelikult jälgivad ning mitte loopida raha ETV (ERRi) põhjatusse «musta auku»,» tõdes Merimaa.

Telekanali omaniku sõnul on väga kahetsusväärne, et paljud Eesti poliitikud ja riigiametnikud ei Pervõi Baltiiski Kanali tegelikku tausta.

«Tegemist ei ole Venemaalt edastatava ega finantseeritava kanaliga,» kinnitas Merimaa ja lisas, et Pervõi Baltiiski Kanali sisu toodab ja signaali edastab Baltikumis tegutsev ettevõte Baltic Media Alliance.

«Tõepoolest moodustavad suure osa Pervõi Baltiiski Kanali programmist Venemaa Pervõi Kanalilt ostetavad seriaalid, saatesarjad, jms, kuid see ei anna mingit alust nimetada PBKd Venemaa infokanaliks, välismaalt tulevaks infosurveks, Putini propagandakanaliks, vms,» rõhutas BMA Estonia juhatuse liige ja lisas, et sellised avaldused näitavad ainult nende esitajate rumalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles