Veeteede amet otsib Soome lahele ja Liivi lahele jäämurdjat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäämurdja EVA 316 Liivi lahel
Jäämurdja EVA 316 Liivi lahel Foto: Liis Treimann

Veeteede amet otsib reedel välja kuulutatud kahe riigihankega jäämurdjat Soome lahele ja Liivi lahele.

Soome lahele soovib veeteede amet leida jäämurdjat aastateks 2011-2016. Jäämurdja ülesannne on jäämurde teenuste osutamine laevade ja laevakaravanide abistamisel Muuga sadamasse, Tallinna lahe sadamatesse, Kopli lahe sadamatesse, Paldiski lahe sadamatesse, Kunda sadamasse ning Sillamäe sadamasse sisenemisel ja nendest sadamatest väljumisel, selgub hanketeatest.

Vajadusel peab jäämurdja olema suuteline jääs laevu pukseerima.

Lepingu eesmärk on tagada jäämurdevõimekus Eesti vetes raskete jäätingimuste korral või põhijäämurdja võimetuse korral teostada jäämurdetöid talvisel navigatsiooniperioodil 20. detsembrist 20. aprillini. Veeteede amet sõlmib hanke võitjaga lepingu aastateks 2011-2016.

Liivi ja Pärnu lahele soovib veeteede amet leida vedurlaeva koos laevaperega jäämurdetööde teostamiseks eelolevaks talveks. Jäämurdja ülesanne on laevade ja laevakaravanide abistamine Pärnu sadamasse sisenemisel ja sealt väljumisel. Laev peab olema võimeline teisi laevu jääs pukseerima. Jäämurdja peab teenust osutama tänavu 20. detsembrist tuleva aasta 20. aprillini.

Veeteede amet ootab mõlema hanke pakkumisi 8. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles