Kadriorgu kavandatakse ärimaju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadriorgu Narva maantee äärde kerkib neli uut ärihoonet.
Kadriorgu Narva maantee äärde kerkib neli uut ärihoonet. Foto: Lennart Rikk

Tallinna linnavalitsus kehtestab Narva mnt 63 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu, mis loob võimaluse rajada sinna neli kuni neljakorruselist ärihoonet.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul asub Narva mnt 63 kinnistul stalinistlikus stiilis kolmekorruseline äriruumidega hoone, millele lisandub neli sümmeetriliselt paigutatud ärihoonet.

Planeeritud hooned ei varja vaaadet vanalinna siluetile.

Narva maantee äärsesse hoonesse on arendajal plaanis rajada restoran ning merepoolse hoone kahele esimesele korrusele SPA ja spordikompleks.

Filmi ja Bensiini tänavaga külgnevate hoonete alumistele korrustele on kavandatud kauplused, ülemistele korrustele bürooruumid.

«Siseõue on plaanis rajada veesilm, konteinerhaljastust ning hoonete arhitektuuriga sobivaid väikevorme. Detailplaneering näeb ette Narva maantee ja Bensiini tänava äärse haljastuse säilitamise,» kirjeldas Aas kavandatut. Et maanteelt ei jõuaks puhkealaks plaanitud siseõue müra ja saastet, on see kavandatud tänavatasapinnast madalamale.

Linnavalitsuse eelnõu seletuskirja järgi oli seni kehtivas detailplaneeringus kavandatud stalinistlikule hoonele ebamäärase kujuga juurdeehitus, mis ei sobi linnaruumi nii hästi, kui uues planeeringus kavandatud arhitektuurne ansambel. Samuti ei nähta uues planeeringus ette tiheda liiklusega tänava äärde elamute rajamise võimalust.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Nordmet Invest OÜ ning selle koostas AS K-Projekt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles