Saatejuht: püüame liita Eesti ja Vene infovälja

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus saade peaks tegijate sõnul näitma, millist infot jagatakse sama teema kohta eestlastele ja venelastele.
Uus saade peaks tegijate sõnul näitma, millist infot jagatakse sama teema kohta eestlastele ja venelastele. Foto: Caro / Scanpix

Rahvastikuministribüroo tellimusel valmivate diskussioonisaadete juhi Dmitri Mihhailovi sõnul püüavad nad oma saadetes ühendada Eesti ja Vene infovälja.

Riigi tellimusel valmivate saadete ülesandeks on anda esmasest allikast venekeelsetele elanikele teada, mis riigis toimub, rääkis saatejuht Dmitri Mihhailov venekeelsele Postimehele.

«Saatekülalisteks on need, kes valdavad infot ja võtavad vastu otsuseid. Esmajärjekorras on juttu loomulikult poliitikast ja majandusest,» sõnas ta.

Mihhailovi sõnul räägitakse sageli sellest, et eksisteerib kaks infovälja, ning nemad soovivad neid ühendada. «Saab näiteks võrrelda, millist infot jagavad ühed ja samad inimesed eesti- ja venekeelsele elanikkonnale,» rõhutas ta.

Alates detsembrist eetrisse minevad saated on 30 minutit pikad ning lisaks saatejuhile on iga kord stuudios ka kolm kuni neli külalist, kes on selle teemaga seotud.

Mihhailovi sõnul püütakse saateid salvestada võimalikult vahetult enne saate eetrisse minekut, et see ei kaotaks oma aktuaalsust.

Televestlus toimub vene keeles, kuid vastavalt kokkuleppele rahvastikuministri bürooga varustatakse see eestikeelsete subtiitritega.

Kuigi esimene saade peaks eetrisse minema detsembris, ei soostunud Mihhailov selle külaliste nimesid avalikustada.

Mihhailov ei hakanud kommenteerima Pervõi Baltiiski Kanali ja rahvusringhäälingu vahelist tüli. «Mina vastutan saate sisu eest, aga mis kanalis see eetrisse läheb - see on kanali ja tellija vaheline küsimus,» sõnas ta.

Dmitri Mihhailov on töötanud ETV saate «Eetris on Eesti» administraatorina, ta on olnud saate «Kolmas sektor» kaassaatejuht ja toimetaja ning juhtinud ka mõnda kakskeelset vestlussaadet «Unetus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles