Veepolitsei päästis Soome lahelt viis merehädalist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veepolitsei.
Veepolitsei. Foto: Peeter Langovits

Eile hommikul kella 8.30 ajal teatati politsei- ja piirivalveameti merevalvekeskusele, et Soome lahel 10 miili Prangli saarest põhja pool on merehätta sattunud kaks inimest, kelle kaater lekib.


Et alus vajus kiiresti, suunas merevalvekeskus hädasolijate juurde läheduses viibinud kaubalaeva ning saatis sinna ka kaks Põhja prefektuuri alust, teatas politsei pressiesindaja.

Tund aega hiljem teavitas kaubalaeva kapten, et uppuvast paadist on päästetud mees ja naine, kaater ise aga uppus. Kell 9.40 võttis politseikaater Soome kodanikest merehädalised oma pardale ning toimetas kaldale.

Eile päeval kella 15.50 paiku sai merevalvekeskus teate Tallinna lahelt, et Miiduranna sadamast põhja suunas on mootorpaadil probleeme mootoriga, mistõttu ei ole neil võimalik sadamasse liikuda. Sündmuskohale läinud politseikaater võttis tehnilise rikkega mootorpaadi sleppi ning toimetas koos kolme pardal olnud inimesega Pirita sadamasse.

Politsei paneb kõigile meresõitjatele südamele, et enne vetele asumist veendutaks aluse merekõlbulikkuses ja tehnilises korrasolekus, samuti ka turvavarustuse nõuetele vastavuses. Merel võivad ilmastikuolud kiiresti muutuda, mistõttu võib hädasolijate abistamine muutuda väga raskeks ja ohtlikuks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles