Ratas: valitsuse sadat päeva iseloomustavad hinnatõusud ja initsiatiivitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsuse esimest sadat ametisoldud päeva iseloomustavad kiiresti kasvavad hinnad ja uute initsiatiivide puudumine, leidis riigikogu aseesimees ja Keskerakonna fraktsiooni liige Jüri Ratas.

«Täna on Eesti ühiskonnas põhiprobleem hinnatõus, mis on mõnes valdkonnas kujunenud juba totraks – olukord, kus toiduained teatud artiklite lõikes on kallimad kui Soomes, sissetulekutest ei hakka rääkimagi,» heitis ta valitsusele ette. Ratase hinnangul pole valitsus hinnatõusu pidurdamiseks midagi ette võtnud ega seda isegi tunnistanud.

«Minu heatahtlik soovitus valitsusele on, et valitsus peaks panema tööle tarbijakaitse nii nagu on kord ja kohus,» pakkus ta lahenduse.

Ratase hinnangul ei ole valitsuse esimese saja päeva jooksul mingeid uusi initsiatiive näidanud. Ta põhjendas seda vana valitsuse jätkamisega, kuhu mõned uued ministrid uusi ideid juurde ei toonud.

«Vana valitsus jätkab ja uusi initsiatiive pole. Tavaliselt valitsuse esimese saja päeva jooksul tuleb uusi initsiatiive, täna me seda ei näe,» ütles Ratas.

Ta möönis, et uus haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo on haridusreformiga hoogsalt alustanud, kuid tulemust pole veel näha.

«Olgem ausad, seda ei ole ju ühiskonnale lõpuni välja käidud, et missugune see reform on täpselt. Tean ka, et keskkonnaministeeriumis on tegelikult suured otsused ettevalmistamisel, aga ka need ei ole jõudnud veel lõpufaasi,» rääkis ta.

Ta tõi negatiivse poole pealt välja ka IRLi sisetüli, märkides, et see ei anna valitsukoalitsioonile jõudu ega edu, vaid hoopis tõmbab neid alla.

«Tunnustan valitsust koos Eesti Vabariigi institutsioonidega, et nad suutsid Liibanonis pantvangistatud jalgratturid tuua koju tagasi. See näitab kindlasti valitsuse ja Eesti institutsioonide head ja professionaalset tööd,» leidus Ratasel valitsuse aadressil ka kiidusõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles