Jõesaar: ETV2 on eetri kasutamine, mitte käigus hoidmine

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Rannamäe.
Aarne Rannamäe. Foto: Raigo Pajula.

Tänases Eesti rahvusringhäälingu saates «Vabariigi kodanikud» arutlesid saatekülalised selle üle, kas rahvastikuministri büroo otsus tellida venekeelseid diskussioonisaateid telekanalil PBK on tark või vastupidi lühinägelik tegu.


Ringhäälingunõukogu esimehe Andres Jõesaare sõnul ei mahu ühele kanalile kaks asja ära ning ETV2 puhul on tegemist eetri mõistliku kasutamisega, mitte eetri käigus hoidmisega.

Jõesaare arvates võimaldab tänapäevane tehnoloogia teha saadetele tõlkeid nii subtiitritega kui ka dubleerimisega. «Kasutades kaabeltelevisiooni on vaatajal võimalus valida, kummas keeles saateid vaadata.»

Kultuurikriitik Andres Langemets aga tõstatas hoopis küsimuse, kas meil on üldse vaja muukeelset informeerimist.

Ajakirjanik Pavel Ivanovi sõnul on ETVs spetsiaalne inimene, kes peaks infosaateid turgutama. «Siiamaani mingeid tulemusi pole, aga loodab, et tuleb. ETV ja Ringhääling võiksid seda kontrollida,» ütles Ivanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles