ERR.ee: Jõesaar ei usu ühise Balti telekanali ideesse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhäälingu nõukogu esimees Andres Jõesaar
Rahvusringhäälingu nõukogu esimees Andres Jõesaar Foto: Raigo Pajula

Rahvusringhäälingu nõukogu esimees Andres Jõesaar ei usu Eesti, Läti ja Leedu valitsusjuhi eilsel kohtumisel arutatud ühise Balti telekanali ideesse, sest selleks puuduvad teadmised ja raha.


Jõesaar ütles, et Balti riikide ühise telekanali käivitamist on arutatud tegelikult aastaid. Kuid tegudeni pole jõutud. Ja sellepärast ei usu ta ka nüüd, et ühisest telekanalist asja saab, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

«Ei ole sellist organisatsiooni või institutsiooni, mis suudaks kolme riigi peal ühiselt meediaväljal tegutseda,» rääkis Jõesaar.

Leedu ringhäälingukomisjoni juht kiitis uue ühise telekanali mõtte heaks, Läti televisiooni avalike suhete juht samuti.

«Praktikas tähendaks riikidevahelise koostöö edasiarendamine kõigepealt valitsuste tasemel kokkulepet selle kanali finantseerimiseks,» selgitas Jõesaar.

Kui Balti riikide ühist telekanalit rahastataks erakapitaliga, siis hakkaks selles kanalis nägema peamiselt meelelahutust ja sellega kaoks ka kanali loomise idee anda siinsetele venelastele objektiivset infot Eestis toimuva kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles