Vene kiriku ehitamine Lasnamäel takerdub rahanappuse taha

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäele kerkib õigeusu kirik.
Lasnamäele kerkib õigeusu kirik. Foto: Liis Treimann

Lasnamäe õigeusu kirik võiks valmis saada kahe aasta pärast, kui ehitustöödeks oleks piisavalt raha, ütlesid projekti koordinaatorid.

«Annetusi laekub seniajani, kuid kui neid tehtaks intensiivsemalt, saaks ehitamist kiirendada,» vahendab ERR Uudised mittetulundusühingu Russkii Dom nõukogu esimeest Jevgeni Tombergi, kes koordineerib Tallinna linnavalitsuse, Andrei Pervozvannõi nimelise fondi ja Tallinna piiskopkonna koostööd kiriku rajamisel Lasnamäel.

Tomberg lisas, et pool seni ehitustöödele kulutatud rahast on saadud eraisikute ja juriidiliste isikute annetustest, teine pool rahast (1,5 miljonit eurot) on saadud Venemaa Andrei Pervozvannõi nimeliselt fondilt ettevõtte Petromaks Speeditori AS kaudu ja sellega seostuski möödunud aasta detsembris puhkenud Edgar Savisaare rahaskandaal.

Kokku 3 000 062 euro väärtuses tehtud annetustest suurem osa laekus 2008.-2009. aastal, kuid praegu, kui on lõppenud ehituse esimene põhietapp, ei ole selle plaanipäraseks jätkamiseks raha.

Et kompleks lõpule viia, on vaja veel umbes kolme miljonit eurot, kuid kuna praegu laekub keskmiselt 200 000-250 000 eurot aastas, ollakse sunnitud tööd peatama nii kauaks, kuni järgmise etapi alustamiseks vajaliku summa koos on, rääkis ehitustööde juhataja Vladimir Issakov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles