Alajaama tulekahju jättis Orissaare elektrita

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alajaam.
Alajaam. Foto: Oliver Matkur/Postimees

Saaremaal on Orissaare alevik eile õhtust alajaama põlengu  tõttu elektrita, osades majades kadunud küte ja veevarustus on praeguseks taastatud.


EIle kell 19.51 sai häirekeskus teate tulekahjust Orissaare alajaamas.

Esialgsetel andmetel on Orissaare alajaama töö võimalik taastada homse päeva jooksul.

Täna hommikul kokku tulnud Saare maakonna kriisikomisjon analüüsis tekkinud olukorda ja otsis lahendusi elektrivarustuse taastamiseks Orissaare aleviku esmatähtsatel objektidel.

Kell 15 olid Orissaare vallas vooluta osaliselt Orissaare alevik, Saikla, Tumala, Liiva, Suur-Rahula, Väike-Rahula; Pöide vallas: Mui, Kärneri, Ula, Talila, Kanissaare, Keskvere, Kõrkvere, Kakuna, Muraja, Leisi, Veere, Uuemõisa, Ardla, Välta, Neemi, Unguma; Laimjala vallas osaliselt Saareküla.

Seoses tormikahjustustega ei ole elektrit ka Salme vallas Imara, Anseküla, Kaimri, Hindu, Easte, Mõisaküla, Kaugatoma, Vintri, Länga, Tiirimetsa, Suurna külas ning Kärla vallas Käesla, Arandi, Kõrkküla, Ulje, Hirmuste ja Tatterselja külas.

Kriisikomisjon on saatnud Orissaarde kaks 100-kilovatist elektrigeneraatorit, et taastada puhastusseadmete ja ülepumpamisjaama töö ning võimaldada alustada elanike teenindamist Orissaare kaubanduskeskuses.

Orissaare alevikus Kuivastu maantee piirkonnas asuvates korterelamutes on taastatud elektrivarustus, keskküte ja veevarustus. Samuti on elektrivarustus taastatud Orissaare vallamajas.

Homme ei toimu õppetööd Orissaare gümnaasiumis ja Tornimäe põhikoolis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles