Abilinnapea: autoteed Stroomi metsa ei tule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsus kaalub autotunneli ehitamist läbi Stroomi metsa.
Linnavalitsus kaalub autotunneli ehitamist läbi Stroomi metsa. Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna linnavalitsus kavatseb Stroomi parkmetsa kaitse alla võtta ja toetab tulevikus läbi metsa rajatava ühendusteena vaid tunneli võimalust.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul on Tallinna rohealade ning tänavate ja kergliiklusteede teemaplaneeringute tööprotsessis arutatud erinevaid võimalusi Stroomi metsa kaitsmiseks. «Tõhusaima lahendusena toetab linnavalitsus metsaalale riikliku või munitsipaalkaitseala staatuse määramist,» selgitas Aas.

«Tänavate ja kergliiklusteede teemaplaneeringu menetlemise käigus on kaalutud võimalust rajada läbi Stroomi metsa autotee, ent linnavalitsus pole seda toetanud,» sõnas abilinnapea.

«Jõudsime planeerijatega kokkuleppele, et me küll ei välista võimalust paari-kolmekümne aasta perspektiivis ühendustee rajamiseks, ent näeme seda vaid peale keskkonnamõjude põhjalikku analüüsi kinnisel meetodil ehitatud tunnelina, mis ei kahjustaks roheala,» selgitas Aas.

«Mõnedele linlastele on jäänud mulje, otsekui sünniksid planeerimisotsused üle öö. Sellest ka arusaamatused Stroomi metsa tuleviku suhtes. Teema ja üldplaneeringuid menetletakse pika aja vältel ning töö käigus arutatakse läbi erinevad ettepanekud ja lahendusvariandid, millest valitakse välja parimad, kõikide osapoolte ootusi arvestavad visioonid,» selgitas Aas.

Pelgulinna selts andis eile linnavalitsusele üle 6534 allkirja, milles väljendatakse protesti autotee rajamise vastu läbi Stroomi metsa ja kutsutakse linnavalitsust astuma samme, et parkmets muudetaks maastikukaitsealaks.

Aasa kinnitusel toetas see kiri linnavalitsuse otsust välistada planeeringutest roheala kahjustavad arengud. Praegu on töös mahukad teemaplaneeringud, mis käsitlevad muuhulgas ka Stroomi metsaala ja peaksid kehtestamiseni jõudma 2010. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles