Tomatine kalapala

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomatine kalapala
Tomatine kalapala Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

25 min

200 kcal

4 x u. 150 grammist kalapala (võib ka sügavkülmutatud)

4 sl oliiviõli

4 küüslauguküünt, purustatud

2 purki e. 2x u. 400 g konserveeritud hakitud tomateid

2-3 ansoovisefileed, peeneks hakitud

1-2 dl kivideta musti oliive (või Kalamata), poolitatud

3 sl hakitud värsket basiilikut

soovi korral 1 sl soolakappareid (loputatud)

näpuotsatäis tsillihelbeid või tsipake tsillipulbrit

2 tl punaseveiniäädikat

Serveerimiseks hakitud värsket lehtpeterselli või münti, kuskussi või riisi

Eelkuumuta ahi 170 kraadini. Maitsesta kala soola-pipraga ning hoia pisut aega toatemperatuuril (nii eraldub kalast küpsetamise ajal vähem mahla ja pala ise jääb seest maitsvam). Kuumuta kastrulis õli ja prae ses küüslauku minut-kaks. Lisa tomatid, ansoovised, kapparid, pool basiilikust ing tsilli. Keeda keskmisel tulel kuni 10 minutit. Maitsesta kaste musta pipra ning soolaga. Tõsta pisut kastet ahjuplaadi –või vormi põhjale ning laota peale kalad. Vala ülejäänud kaste kaladele, nirista üle oliiviõliga ja kata vorm tihedalt fooliumiga. Küpseta ahjus u. 15 minutit. Tõsta kalad vaagnale ja sega vormi jäänud kastemesse veiniäädikas ning hakitud maitseroheline. Aseta lusikaga kalale ja serveeri meelepärase lisandiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles