Lasnamäel toodi kergliiklustee autodele ohvriks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lasnamäel Kärberi tänava äärsel kergliiklusteel valitseb tõeline liiklusmärkide segadik, mis on siiski ajutine.


Tegelikult tõmmatakse tänava linnast väljuval suunal senisele jalgratta- ja jalgteele kriips peale. Jalgratturitele jääb teisel pool tänavat olev kergliiklustee, aga esialgu pole sellest liiklusmärkide järgi võimalik aru saada.

Kärberi tänava alguses on küll kergliiklustee märk, kuid see osutab üldse kusagile majade vahele. Majaesine kõnnitee on aga täis pargitud autosid, kuigi ühtegi parkimist lubavat märki seal pole. Kõrvalmaja ees on aga rattatee märk ning kõrvaltänavast tulijaid hoiatab samuti märk rattateega ristumisest. Kärberi 28 maja juures tõmbab üle märgi kulgev kleeplint rattateele jälle kriipsu peale. Edasi tuleb majadevaheline haljas maatükk, mille juures kõnnitee jälle jalakäijate- ja rattateeks muutub. Seda aga ainult kuni järgmise majani.

Ka järgmiste üheksakordsete elamute ees on märk «Jalgratta- ja jalgtee» punase helkurkleeplindiga iseenda vastandiks muudetud. Senise kergliiklustee lõpetavad märk «Jalgtee» ja otse keset sedasama jalgteed pargitud Saksa päritolu päevinäinud mootorsõiduk.

Transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa sõnul on segadus tingitud sellest, et tee-ehituse käigus suurendati Kärberi tänava läbilaskevõimet. Selle tõttu aga jäi tänavaäärseid parkimiskohti vähemaks. Nii otsustatigi elanikele vastu tulla ja lubada neil autosid parkida ka elamute ees, senisel kergliiklusteel.

Rüütelmaa sõnul ei peaks sellest probleemi tekkima, sest jalgratturid saavad rahulikult sõita teisel pool tänavat. «Ja ega siis keegi ka kõnealuselt teelt jalakäijaid ära ei aja. Nad võivad seal endist viisi rahulikult kõndida. Ning jalgratturid võivad seal samuti mõõduka kiirusega sõita,» lausus Rüütelmaa.

Ta lisas, et peatselt saab seal ka liiklusmärkidega asjad korda ning elamute ette paigaldatakse ka autode parkimist reguleerivad märgid ning vajadusel joonitakse parkimiskohad ka asfaldile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles