Ministeerium lubab Paldiski päästekomando säilitada

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paldiski sadam.
Paldiski sadam. Foto: Tallinna Sadam

Siseministeeriumi kantsler Tarmo Türkson kinnitas Tallinna Sadama juhatusele saadetud vastuses, et praeguse eelarve säilimisel jätkab Paldiski päästekomando oma tegevust senisel kujul.

«Ajakirjanduses avaldatud komandode tegevuse ümberkorraldamise kavad ei ole peegeldanud siseministeeriumi ja päästeameti ametlikke seisukohti,» parandas Türkson Tallinna Sadamale saadetud vastuses meedias levinud infot.

Nimelt palus Tallinna Sadama juhatuse liige Allan Kiil siseministeeriumile augusti algul saadetud kirjas Paldiski päästekomando säilitamist, olles mures infost, et arutusel on 28 päästekomando, sealhulgas ka Paldiski päästekomando sulgemine aastatel 2011-2015.

«Päästeamet on hetkel analüüsimas riiklike päästekomandode võimekust koos vastavate piirkondade riskidega ning alternatiivseid lahendusi päästeteenuse pakkumisel, et piiratud eelarve tingimustes pakkuda parimat võimalikku päästeteenust,» selgitas ta.

«Päästeameti analüüs valmib käesoleva aasta septembri keskpaigas. Hetkel saame Teile edastada päästeameti hinnangu, et praeguste eelarvetingimuste säilimisel jätkab Paldiski päästekomando suure tõenäosusega tegevust senisel kujul,» kinnitas Türkson.

Siseministeeriumi kantsler viitas ka Tallinna Sadama murekirjas välja toodud Paldiski sadama tulevikuplaane, mis näevad ette nii sadama tegevuse laiendamist ning uute tööstusobjektide rajamist. «Päästeteenuse seisukohalt tähendab see riskide olulist suurenemist Paldiski piirkonnas, samuti tekib vajadus täiendavate päästevõimekuste loomiseks,» leidis kantsler ning kutsus ettevõtet üles jätkuvalt päästeametit toetama, et päästevõimekust seal piirkonnas tõhustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles