Lang: Wikileaksi memo on ilukirjandus

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Rein Lang
Kultuuriminister Rein Lang Foto: Toomas Huik

Kultuuriminister Rein Lang, kes Wikileaksis ilmunud memo andmetel palus justiitsministrina pärast oma 2007. aasta skandaalset sünnipäeva Eesti juutide pearabilt Shmuel Kotilt toetust, nimetas väiteid ilukirjanduslikeks ning kinnitas, et selleteemalist kohtumist ega kõnelust Shmuel Kot’iga ei ole iialgi toimunud.

Lang oletab, et USA saatkond teadis väga hästi tema sünnipäevapeo asjaolusid, kaasa arvatud seda, et «Adolf» on maailmakuulsa Edinburghi teatrimehe Pip Uttoni monoloog, mida teatakse kogu maailmas, vahendas ERR Uudised.

«Kui kogu see asi Venemaa eriteenistuse poolt kohalike tublide lollpeadest opositsionääride abiga suureks puhuti, raporteeris USA saatkond sellest kindlasti peamajja ja seda kindlasti mitte ainult sellises vormis nagu praegune memo näitab,» lisas ta.

Lang märkis veel, et kuna Wikileaksi uued «paljastused» on tõest kaugel, võib pigem oletada, et tegu on võltsinguga, millel võib olla ka poliitiline taust.

Wikileaksi avaldatud memos, mis annab ülevaate anti-semitismist Eestis, on kirjas ka tõik, et toonane justiitsminister Rein Lang palus pärast oma 2007. aasta skandaalset sünnipäeva Eesti juutide pearabilt Shmuel Kotilt toetust.

Memos seisab, et Koti arvates ei ole antisemitism Eestis suureks probleemiks. Kot lisas, et kohalikud venelased ja eestlased vaidlevad ja süüdistavad teineteist ning juutide jaoks pole neil aega

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles