Starmani juht pääses allkirja võltsimise süüdistusest

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kern.
Peeter Kern. Foto: Toomas Huik

Politsei lõpetas kriminaalmenetluse, milles rahuolematu naaber Steen Frank Rasmussen süüdistas Starmani tegevjuhti Peeter Kerni allkirja võltsimises.


Põhja prokuratuuri kinnitatud kriminaalmenetluse lõpetamise määruses seisab, et Eesti kohtuekspertiisi instituudis koostatud käekirja ekspertiisiakt oli «kategooriliselt jaatav», mis välistab võimaluse, et Steen Frank Rasmusseni allkirja ja kuupäeva on kirjutanud keegi teine peale Steen Frank Rasmusseni enda. Sellest tulenevalt lõpetas politsei kriminaalmenetluse.

Politsei tegi ettepaneku võtta eraldi seisukoht Steen Frank Rasmusseni poolt toime pandud võimalike kuritegude osas ehk teadvalt valekaebuse esitamise ja valeütluste andmise kohta eeluurimise ajal.

Sama menetluse käigus otsustatakse ka, kas Rasmussen peab hüvitama eeluurimise ajal tekkinud kulutused.

Peeter Kerni sõnul on tegemist kahetsusväärse näitega, kuidas kiusliku naabri süüdistuste tulemusena on võimalik saada meedias poriga üle valatud ja sattuda ligi aastaks kriminaaluurimise alla.

«Kõige rohkem on mul kahju, et politsei pidi 9 kuud tegelema mingite olmeprobleemide ümberlükkamisega, samas kui seda aega saanuks kasutada millegi märksa olulisemaga tegelemiseks,» lausus Kern.

Steen Frank Rasmussen allkirjastas 2005. aasta novembris nõusoleku oma naabri, Peeter Kerni maja ehituse asendiplaani muutmiseks.

Hiljem leidis Rasmussen koos oma venelannast abikaasaga, et muudatus rikub nende enda majast avanevat vaadet ja soovis nõusolekust taganeda, väites, et tema allkiri asendiplaanil on võltsitud.

Rasmusseni süüdistusi kajastas ka ETV saade Pealtnägija, kus perekond Rasmussenid kinnitasid telekaamera ees, et nemad pole antud asendiplaani muutmiseks nõusolekut andnud ega antud dokumendile alla kirjutanud.

Politsei alustas tänavu veebruaris kriminaalmenetlust Karistusseadustiku paragrahvide järgi, mis puudutavad dokumendi võltsimist ja võltsitud dokumendi kasutamist.

Loe lisaks:

Starmani juhi majaehitus vallandas allkirjatüli
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles