Näiteid võlglaste vabanduskirjadest

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anton Hansen Tammsaare raamatud
Anton Hansen Tammsaare raamatud Foto: Mihkel Maripuu

Postimees.ee avaldab Tartu Linnaraamatukogule saabunud mõned kirjad, mille on saatnud inimesed, kes pole raamatukogule raamatut või raamatuid õigeks ajaks tagastanud. Kirjaviis on muutmata.

«Tere päevast,
Issant! Absoluutselt unustasin nendest raamatutest. :( Maili, aga pole vaadanud. Raamatud on läbi loetud ja rõõmuga tagastaksin neid raamatukogusse, kuid minul on sellega mure. Olen praegu (koos raamatudega) Tallinnas ja tulen tagasi Tartusse ainult sügisel. Kas ma saan neid Teile postiga saada vms.?  Pikendada? Kui suur võlg mul on?
Väga soovin asjad korda teha, kuna LUTS on minu lemmikraamatukogu.»

«Tere. sooviksin pikendada oma raamatut Ürgne kutse.  mul on 4.oktoober vastamine ja ma tooksin selle heameelega umbes 5-6 oktoobril. See ei ole probleem - ma võin selle raha maksta küll. Loodan , et saate must aru :)»
 
«Küll saate oma raamatud...  rahu, ainult rahu»
 
«Tere lugupeetavad kannatlikud, olen peaaegu lõpetanud uurimustöö kirjutamise, pelun hetkel raamatuid veel pikendada. Tänan meeldetuletuse eest. Toon raamatud ära nii kui Tartusse tulen. Viivis on nagunii väiksem kui raamatutest saadud kasu.»

«Tere, Palun pidendada veel üheks perioodiks. Hädavajalik»

«Kuidas saaks raamatut pikendada? Mul koolis lükati raamatu aeg edasi ja ma peaks selle raamatu kaasa kooli võtma.  Ja ma ei ela seal kandis!»

«Tere, vabandan hilise vastuse pärast. Ma tahaksin raamatu laenutähtaega pikendada kuna paiknen praegu teisel pool merd ja saan raamatu tagastada alles varsti.»

«vabandan viivituse pärast - kevadised toimetused on haaranud mind oma keerisesse ja seega kipun unustama.»

«paluksin pikendada 2 raamatut, mille tähtaeg oli 13ndal, raamatud on nii huvitavad, et ei ole veel lõpuni jõudnud,»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles