Molodjož Estonii on töötajatele võlgu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti vanim venekeelne päevaleht Molodjož Estonii.
Eesti vanim venekeelne päevaleht Molodjož Estonii. Foto: Peeter Langovits

Venekeelne päevaleht Molodjož Estonii pole juba mitu kuud suutnud töötajatele ja kaasautoritele palka maksta.


«Palgaviivitused on tõsisasi, see pole mingi saladus. Praegu on kõigil rasked ajad. Meie leht on sõltumatu, parteid meile ei maksa ja me peame ise hakkama saama,» ütles alles tänavu juulis Molodjož Estonii peatoimetajaks saanud Rodion Denissov venekeelsele

Postimees.ee

`le.

Denissovi kinnitusel on väljaanne osadele töötajatele maksnud ära kogu võla, kuid teistele on tasumata jäänud palk makstud välja osaliselt.

Denissov möönis, et väljaanne on mõndadele töötajatele võlgu kuni kümne kuu töötasu, kuid lisas, et need võlgnevused pärinevad ajast, mil tema polnud veel väljaande peatoimetaja. Denissovi sõnul makstakse neile saamata jäänud töötasu ka praegu, kuid koheselt ei saa kõigile täit töötasu maksta.

«Omanik [Igor Savenkov] lubas leida vahendeid ja tahaks aasta lõpetada võlgadeta. On kaheaastane äriplaan, mille kohaselt peaks ajaleht jõudma oma normaalsete majandusnäitajateni,» täpsustas Denissov.

Ajalehte välja andva OÜ Moles Kirjastuse liikme Aleksandr Tokarevi sõnul on majandusraskused tabanud kogu kirjastusäri ja Molodjož Estonii pole selles osas mingi erand.

«Me kasutame selle probleemi lahendamiseks kõiki võimalusi. Kõik võlad tekkisid eelmise omanikfirma ajal tehtud vigade tõttu,» ütles Tokarev, kelle sõnul hakkas juulis tööle asunud uus juhtkond tegelema aktiivselt probleemide lahendamisega.

Tokarovi sõnul üritab ettevõte maksa kõik võlad ära hiljemalt käesoleva aasta lõpuks, kuid ta ei soovinud täpsustada, kui suur on ettevõtte võlgnevus ajalehe töötajate ja kaasautorite ees.

Alkoholitootja AS Onistari juhatuse liikme Tokarevi sõnul teeb ettevõte aga kõik selleks, et Molodjož Estoniit päästa.

Ka Denissov ei osanud nimetada, kui suur väljaande maksuvõlg praegu on, kuid möönis, et toimetuse koosseis on muutunud. Praegu töötab Eesti vanimas venekeelses väljaandes 27 inimest, juulis oli töötajaid 29.

Denissov oli tuleviku osas siiski positiivselt meelestatud. Tema sõnul võib toimuda pööre paremuse suunas, kuna ajaleht on muutunud märksa elavamaks ja ka Emori uuring näitas, et ajalehe lugejanumbrid on tõusnud.

Eesti ajalehte liidu andmetel oli Molodjož Estonii tiraaž mais 5900 eksemplari. Juunikuus arvati leht aga 16 000-kroonise võla tõttu liidust välja. Eesti Päevalehe andmetel on Molodjož Estonii võlg praegu 778 021 krooni, millele lisanduvad intressivõlad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles