Liiklusspetsialist: Tallinna ristmikel hakatakse liiklusvoogusid täpselt mõõtma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksopargi ristmik on Tallinna üks keerulisemaid.
Taksopargi ristmik on Tallinna üks keerulisemaid. Foto: Toomas Huik

Tallinna transpordiamet kuulutas eelmisel reedel välja riigihanke, et soetada kaamerad umbes 60 ristmikul liiklusvoo mõõtmiseks.

Transpordiameti projektijuhi Tiit Laiksoo sõnul tahab linn hanke kaudu soetada ristmikele paigaldatavad mõõteseadmed, millega saab seal loendada sõidukeid ning teha kindlaks, kui paljud neist on sõiduautod, suured veokid või liinibussid.

«Praegu loendatakse Tallinna liiklusvoogusid käsitsi, edaspidi hakkavad seda tegema seadmed,» selgitas ta. «Järgmine eesmärk on panna linna foorid tööle sõltuvalt liikluskoormusest. Kui autosid pole, siis ei ole ka mõtet rohelist tuld anda.»

Riigihanke maksumus on umbes 400 000 eurot ning võidab firma, kes pakub selle raha eest loendusseadmeid kõige suuremale arvule ristmikele. Pakkumised tuleb esitada 20. oktoobriks.

Laiksoo sõnul valisid Tallinna Tehnikaülikooli teedeinstituudi teadurid koos transpordiameti töötajatega välja linna kõige tähtsamad ristmikud. Sõltub rahast, kui paljudele neist on võimalik kaamerad paigaldada.

Praegu on Tallinnas mõnel suuremal ristmikul niisugused kaamerad juba üleval, kuid nende viga on selles, et need ei suuda sõidukeid liigitada. Euroopa Liit tahab aga Laiksoo sõnul saada oma statistika jaoks ka sõidukite liigitust.

«Meil on vaja senisest täpsemaid ja usaldusväärsemaid andmeid,» ütles Laiksoo. «Ei saa ju rakendada uusi fooriprogramme, kui algandmed ei ole päris õiged.»

Ta lisas, et Tallinna ristmikud on pandud ka pingeritta. Suurematele neist on vaja paigaldada rohkem, väiksematele vähem loendusseadmeid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles