Jooksupäev seiskab Tallinna kesklinnas liikluse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna pühapäevane liiklusskeem.
Tallinna pühapäevane liiklusskeem. Foto: Lennart Rikk

Nädalavahetusel toimub tuhandete jooksjate osavõtul Tallinna maraton, mistõttu on liiklus kesklinnas tavapärasest tunduvalt erinev ning autojuhid peavad arvestama suurema ajakulu ning hulga jalakäijatega.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) Põhja prefektuuri liiklusteenistuse vanem Sirle Pai soovitab pühapäeval Tallinnas liikujatel liigelda pigem jalgsi, auto aga jätta koju, vahendas prefektuuri pressiesindaja.

«Ilmselt on kõige mõistlikum pühapäeval Tallinna kesklinnas liikuda joostes või kõndides, autoga liiklejad peavad kas ootama või sõitma üsna suure ringi. Kui inimesed sarnaselt eelmiste aastatega olukorda rahulikult ja mõistlikult võtavad, ei tohiks suuri probleeme tekkida,» julgustab Pai tallinlasi autovabal päeval tervislikumalt liiklema.

«Sadamaase minejad peaksid lähenema Kopli kaudu mööda Soo või Toompuiestee tänavat ning kellel kindlaks kellaajaks minek, tuleks kindlasti enne sõitma asumist tutvuda muutunud liikluskorraldusega,» lisas Pai.

Pühapäeval, 11. septembril on seoses Tallinna maratoniga liiklus suletud Pärnu maanteel Vabaduse väljaku ja Viru väljaku vahel, Narva maanteel Viru väljakust kuni Russalka mälestusmärgini, Filmi, Tuukri ja Ahtri tänaval, Rannamäe teel ning mitmetel vanalinna tänavatel. Lisaks piiratakse liiklust Pirita teel, Merivälja teel ja Ranna teel, samuti mõnedel väiksematel, jooksumarsruudiga kattuvatel ja ristuvatel tänavatel.

Politsei palub kõigilt liiklejailt mõistvat suhtumist ning soovib osalejaile kerget jooksujalga.

SEB Tallinna maratoni ja SEB Tallinna sügisjooksu rada kulgeb trassil: Pärnu mnt (Draamateater) - Viru ring – Narva mnt – Pirita tee – Merivälja tee – Merivälja tee kergliiklustee - Pirita tee kergliiklustee – Nafta tn – Tuukri tn – Ahtri tn – Rannamäe tee – Pikk tn – Tolli tn – Laboratooriumi tee – Suurtüki tn – Tornide väljaku kergliiklustee - Schnelli pargi kergliiklustee - Toompuiestee – Kaarli pst. – Vabaduse väljak (finiš).

11. septembril 2011 kella 8.00st kuni 16.00ni on suletud järgmised Tallinna teed ja tänavad: Pärnu maantee Vabaduse väljaku ja Viru väljaku vahel; Viru väljak; Narva maantee Viru väljaku ja Pirita tee vahel (v.a ühistransport); Mähe-Kaasiku tee; Filmi tänav; Nafta tänav; Tuukri tänav; Rannamäe tee Mere pst ja Pikk tänava vahel; Pikk tänav Rannamäe tee ja Tolli tänava vahel; Tolli tänav; Laboratooriumi tänav Tolli tänava ja Suurtüki tänava vahel.

11. septembril 2011 piiratakse järgmistel Tallinna teedel ja tänavatel: Pirita teel, Merivälja teel ja Ranna teel kella 7.00st kuni 16.00ni; Ahtri tänaval, Toompuiesteel, Kaarli puiesteel, Vabaduse väljaku sõiduteel kella 5.00st kuni 18.00ni; Tornide väljaku ja Šnelli pargi kergliiklusteedel kella 8.00st kuni 16.00ni.

Tavapärane liiklusskeem ajutiselt suletud teedel ja tänavatel taastatakse koheselt pärast ürituse lõppu ja piirete koristamist. Piirkonna elanikud, operatiivautod ja kohalike asutuste transport lastakse läbi vastavalt reguleerijate poolt hinnatud olukorrale ning tehtud otsustele ja märguannetele. Korraldajad loodavad kõigi heatahtlikule suhtumisele ning vabandavad võimalike ebamugavuste pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles