TV3: häirenupp aitab hättasattunud vanureid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häirenupp.
Häirenupp. Foto: TV3

Häirenupu ehk sotsiaalvalve teenus eakatele on elektrooniline hädaabisüsteem, mis käivitus Tallinnas 2007nda aasta kevadel ning tänaseks on 500st häirenupust Tallinnas kasutusel juba ligi 300.

Teenust juurutatakse ka Tartus. Sotsiaaltöötajad rõhutavad, et häirenupust on kasu ja turvatunnet üksnes siis kui eakas inimene selle enda läheduses hoiab, muidu ta oma eesmärki ei täida, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

Süsteem koosneb kahest osast – mobiilsest nupust, mida kantakse kaelas või käe peal ja valvepuldist, mis peaks asuma seinal.

Tallinna Hoolekande Keskuse juht Imbi Eesmets selgitab häirenupu tööpõhimõtet, et nupulevajutusele järgneb kohe häälside häirekeskusega, kus uuritakse probleemi ja kutsutakse kiirabi. «Meie valvebrigaad sõidab ka välja 24 tundi ööpäevas. Meie brigaad abistab inimest, kui ta on kukkunud või vajab füüsilist abi.»

Häirenupu teenus on Tallinna inimestele tasuta ja seda saab tellida linnaosade valitsuste sotsiaalhoolekande osakondadest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles