Vene teatrit võivad oodata reformid

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene teater.
Vene teater. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Sirbi peatoimetaja Kaarel Tarand nentis täna Vikerraadio saates «Reporteritund», et kiiremas korras tuleks sulgeda Vene teater, sest see annab Eesti kultuurielule väga vähe juurde.

«Kaarel saab vaba inimesena üsna jõhkraid avaldusi teha,» sõnas kultuuriminister Rein Lang. «Niisuguse teatri pidamist, kus pidevalt omavahel kakeldakse ja katuselt alla kukutakse, pole Eesti riigil kindlasti tarvis.»

Lang toonitas aga, et professionaalset vene teatrit oleks vaja küll ning see peaks mängima Ida-Virumaal ja Tallinnas, kus tal oleks publikut.

«Selline olukord, kus peetakse imeilusat maja Tallinna kesklinnas, mida ei kasutata teatritegemiseks, see lõpeb ära,» lubas ta.

Lang ütles vestluses Postimehega, et kindlasti ei saa teater jätkata niimoodi, et lavale pole midagi panna, kuid samal ajal ei saa maja, kus teater tegutseb, kasutada keegi teine.

Mida tuleks teha, et olukord lahendada, on Langi väitel vara öelda, kuid probleemi lahendamisega peaks tegelema teatri sihtasutuse nõukogu.

«Kui nõukogu hakkama ei saa, tuleb uus nõukogu,» sõnas ta.

SA Vene Teater nõukogu juhti Marika Valki ei õnnestunud Postimehel tabada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles