Ministeerium kõhkleb taksotariifidele piirmäära panemises

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod.
Taksod. Foto: Mihkel Maripuu

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) kõhkleb ellu viimast Tallinna linnavalitsuse ja hotellide soovi panna taksotariifidele piirmäärad.

Tallinna linnavalitsuse taotlusele vastanud majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts märkis kirjas Tallinna linnapeale, et taksotariifide piirhindade kehtestamise puhul on tegemist põhiseaduses sätestatud ettevõtlusvabaduse riivega, mistõttu piirhindade kehtestamine peab olema väga põhjalikult motiveeritud.

Partsi sõnul põhjendas linn piirhindade vajalikkust teenuse läbipaistvamaks ja arusaadavamaks muutmisega ning Tallinna linna ja Eesti riigi maine parandamisega.

«Samas ei nähtu teie kirjast, milliste argumentide kaalumisel on sellise järelduseni jõutud, milliseid võimalikke ettevõtlusvabadust vähempiiravaid meetmeid eesmärgi saavutamiseks kaalutud jne,» kirjutas minister.

Partsi hinnangul vajab piirhindade temaatika põhjalikumat läbitöötamist ning selleks tuleb arutelusse kaasata ka asjaomased isikud ja organisatsioonid.

«Seejärel saab teha ka otsuse piirhindade regulatsiooni ühistranspordiseaduses sätestamise või sellest loobumise kohta,» lisas ta.

Samas märkis Parts, et MKM on ühistranspordiseadusesse sisse viimas taksojuhi teenindajakaardi regulatsiooni, mida Tallinn ka taotles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles