Kristiine turg lubab tuhast tõusta

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mullu skandaalide saatel loiult alustanud ja praeguseni kiratsenud Kristiine turg plaanib uut starti.


Turu omanik Andres Rozalka möönis, et alguses sai tehtud vigu, kuid nendest on õppust võetud ja nüüd tehakse kõik teistmoodi. «Kuna ma ise eriline müügimees pole, siis võtsin tööle müügijuhi ja kolme nädalaga on juba üsna mitu kioski välja renditud,» rääkis Rozalka. Ligi pooled teda ümbritsevatest turuputkadest on tühjad, kuid nii mõnessegi on omaniku sõnul peatselt uued rentnikud sisse kolimas.

Teine uuendus on see, et rohkem tekib suuremaid, kahte või koguni kolme boksi hõlmavaid kauplemiskohti, kus on rohkem ruumi nii kaupadele kui ostjatele.

Ka potentsiaalsetele müüjatele läheneb Kristiine turg nüüd teisiti kui varem. Kui alguses käis Rozalka teistelt turgudelt müüjaid ära meelitamas, siis nüüd pöördutakse otse talunike poole. «Meil on kuulutused maakonnalehtedes ja internetis,» rääkis müügijuht Kristo Kivimäe. Ta on veendunud, et sobivat kauplemiskohta otsivatest talupidajatest pole Eestis puudust.

Rozalka rääkis, et alguses panid turu arengule pidurid peale ka ümber selle keerelnud skandaalid ja kohtuasjad. «Inimesed olid lihtsalt oma tuleviku pärast mures ja läksid siit minema. Aga nüüd on kohus otsustanud, et turg võib siia jääda ja meil kõigil on kindlam tunne,» ütles turuomanik.

Uue alguse äramärkimiseks lubab ta peatselt ka uue avamispeo korraldada. Et talunikel oleks võimalus Kristiine turul kauplemist proovida, pakub turg neile praegu välilettidel tasuta kauplemise võimalust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles