Piirivalve uus kopter alustas teed Eesti poole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agusta kopteri kokpit.
Agusta kopteri kokpit. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ebasoodsate ilmaolude tõttu mitu päeva starti edasi lükanud piirivalve uus kopter alustas esmaspäeval lõpuks Itaaliast teed Eesti poole.


Piirivalveameti pressiesindaja sõnul jõuab uus lennumasin Eestisse teisipäeval või kolmapäeval olenevalt ilmaoludest. Kopterit juhivad piirivalve lennusalga piloodid, kes läbisid eelnevalt Itaalias kopteri tootjafirma Agusta S.p.A juures koolituse.

Siseministeerium sõlmis Agusta Westland 139 tüüpi kopteri ostuks Itaalia firmalt Agusta S.p.A lepingu juba 2006. aasta lõpus. Otsingu- ja päästetööde seadmetega varustatud kopter läks maksma 221 miljonit krooni. Kopteril on 1600-liitrine veekott, mis võimaldab kasutada õhusõidukit edukalt näiteks metsatulekahjude kustutamisel.

Piirivalve sai esimese sama tüüpi kopteri kätte mullu septembris ning ametnike kinnitusel on õhusõiduk talle pandud ootused täitnud. Lähiajal sõlmib siseministeerium Itaalia firmaga lepingu ka kolmanda sama tüüpi kopteri ostuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles