TV3: Märt Sults ja Hendrik Agur pöörasid õpetaja pärast tülli

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Kaks karismaatilist Tallinna koolijuhti on omavahel nii tülli pööranud, et konflikti lahendamiseks on pöördutud lausa linnaisade poole.

Nimelt süüdistab Tallinna kunstigümnaasiumi juht Märt Sults oma kolleegi, Gustav Adolfi gümnaasiumi direktorit Hendrik Agurit alatute võtete kasutamises – viimane olevat 1. septembri õhtul üritanud üht tema pedagoogi raha eest üle meelitada, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Sults ütleb, et see polevat esimene kord, kui õpetajaid nii alatute võtetega üle osta püütakse, kuid esimesel septembril on õpetaja ülelöömise katse tema arvates eriti lubamatu ja koolijuht lubab volikogule esitada eelnõu, et Aguri ametikohale uus konkurss välja kuulutataks.

TV3 andmeil oli Agur lubanud ühele Tallinna kunstigümnaasiumi õpetajale 300 euro võrra suuremat palka. Agur ise eitas seda ja ütles ülekutsumist kommenteerides, et suhtleb paljude õpetajatega. Sultsi süüdistas ta selles, et too kasutavat ära oma kohta linnavolikogus ja lahendab asju meedia vahendusel.

«Mis puutub sellesse, et õpetajad liiguvad tööturul, siis Eestis on tööturg vaba,» lisas Agur.

Ühe laua taha istuda ja asju selgeks rääkida koolijuhid ei suuda. Agur ütles, et Sults on käitunud ebaeetiliselt ja kasutanud temaga rääkides ebatsensuurseid sõnu ning ka Sults teatas, et Aguriga pole võimalik haridusasjadest rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles