Siseministeerium tahab ametiühingutelt sisulisemat koostööd

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjate meeleavaldus.
Päästjate meeleavaldus. Foto: Liis Treimann

Siseministeerium ja ROTALi esindajate kohtumisel tõi siseministeeriumi kantsler Tarmo Türkson välja, et ootab ametiühingutelt sisulisemat koostööd sisejulgeolekuvaldkonna töötajate esindamisel nii töötingimuste tagamisel kui arenguvõimaluste loomisel.

Türksoni sõnul on lisaks ausale informeerimisele ning konsulteerimisele oluline laiema ringi osalejate, sealhulgas töötajate esindajate ja ametite juhtkondade kaasamine arutelusse. Siseministeeriumi haldusala töötajad kuuluvad peale ROTALi veel teistessegi ametiühingutesse, ministeerium tahab kõik need partnerid läbirääkimiste laua taha tuua.

«Palusime ROTALil välja tuua, millist ja kui suurt osa sisejulgeolekuvaldkonna töötajatest nemad ja nende allorganisatsioonid läbirääkimisi pidades esindavad. Samuti tahtsime teada, millised on ROTALi poolsed ettepanekud ametiühingu liikmete heade töötingimuste ja täiendusvõimaluste loomiseks,» ütles Türkson.

Päästetöötajate kollektiivlepingu teemal tegi siseministeerium ettepaneku kohtuda regulaarselt.

Kantsler selgitas töötajate esindajatele veelkord 2012. aasta eelarve protsessi, tuues välja, et siseministeerium on teinud lisataotluse elupäästevõimekuse tõstmiseks, mis tähendab päästeameti personalikulude tõstmist 6,3 protsendi võrra. Seejuures tõi Türkson välja, et tuleva aasta riigieelarve lähtub konservatiivsest eelarvepoliitikast ning riigiteenistujate astmepalku ei tõsteta.

Kohtumisel rõhutas siseministeeriumi kantsler veelkord, et meediakajastustes kõlama jäänud Kalle Liivamägi väide, justkui siseministeerium ei oleks päästjatele 2012. aasta eelarvest raha juurde küsinud, ei vasta tõele ning taoline päästevaldkonna töötajate eksitamine meedia vahendusel seab läbirääkimiste algusele umbusaldava fooni.

«Tulenevalt ROTALi esimehe Kalev Liivamägi poolt meediasse paisatud sõnumitest tuleb siseministeeriumi ja haldusala töötajate esindajate läbirääkimiste vorm üle vaadata,» lisas Türkson.

Eripensione kaitstakse

Kantsler rääkis ROTALi esindajatele ka eripensionidest. Nimelt on valitsuse tegevusprogrammis ette nähtud eri- ja sooduspensionide korrastamine, kuid muutusi ei ole võimalik prognoosida enne, kui sotsiaalministeerium toob 2012. aastal lauale ettepanekud aruteluks.

Siseministeerium lähtub arutelul sellest, et ühiskonna ja ligimeste eest oma eluga riskivate riigiteenistujate sotsiaalsed tagatised peavad olema võrreldavad ja tasakaalus. Ministeerium loodab, et arvestamist sellega, et pühendunud inimeste motivatsioon ja õiguspärane ootus ei saaks kannatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles