TV3: kohus selgitas välja kõlariskandaali põhjuse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju Maakohus teatas, et on välja uurinud, miks kõlasid Villu Reiljani protsessil ettemängitud pealtkuulamislindid mitte ainult kohtusaalis, vaid ka kohtumaja koridoris.


Süüdi olevat mitte kohus, vaid riigiprokurör ja telekanal TV3, vahendasid TV3 «Seitsmesed uudised».

Turvalintide põhjal väidab kohus, et kõigepealt lülitas riigiprokurör Triin Bergmann kolm korda mingeid nuppe võimendis. Pärast seda keeras aga TV3 operaator saali ukse taga oleva kõlari helitugevust kõvemaks. Kõlab nagu prokuratuuri kokkumäng prokuratuuriga.

Riigiprokurör peab sellist süüdistust pigem absurdseks. «Mina küll kellegagi kokku mänginud ei ole,» ütles Triin Bergmann. «Vajutasin on-off nuppu, millest läheb süsteem käima kohtusaalis. Seda, et heli ka koridori läks, sain teada siis, kui meile tuldi ütlema.»

Ukse taga olnud TV3 operaator kinnitas täna, et helitugevust keeras ta ukse taga kõvemaks küll, aga enne seda oli heli kuuldavalt mänginud. Muidu poleks ju põhjust olnud kõlarile tähelepanu pööratagi.

Kohus jätkab protsessi järgmisel kolmapäeval, kui tunnistajapinki peaksid astuma kohtualused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles