Muuli: riigikogu palgatõus on eelmise koosseisu sigadus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vabakutselise ajakirjaniku Kalle Muuli hinnangul on riigikogulaste palgatõus eelmise parlamendikoosseisu korraldatud ja praegused rahvasaadikud saavad seda vaid pehmendada, vähendades näiteks enda kuluhüvitisi.

Muuli rääkis Vikerraadio saates «Uudis+», et ütles juba aasta tagasi, et riigikogu ei oleks pidanud palgatõusu vaid ühe aasta võrra edasi lükkama, vaid oleks võinud seda teha kogu uue koosseisu ajaks veel nelja aasta võrra, vahendab ERR Uudised.

«Te panete praeguse riigikogu koosseisu löögi alla ilma, et nad oleksid midagi pahasti teinud või milleski süüdi – nad ei saa iseenda palka enam vähendada ega edasi lükata,» rääkis Muuli.

«See on eelmise koosseisu tehtud sigadus ja ma arvan, et selle sigaduse üks põhjus on ikkagi suur ahnus,» ütles ta.

Ta selgitas, et eelmise koosseisu riigikogulased arvasid, et nad valitakse ilmselt tagasi ning siis taheti palgatõus võimalikult kiiresti kätte saada, aga praegune koosseis saab ainult mingi ühekordse lahenduse abil n-ö tulekahju kustutada, näiteks kärpida enda kuluhüvitisi sel määral, et liikmete sissetulek reaalselt ei suureneks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles