Võrru tuleb kuulsuste väljak

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiavõitja Erki Nool
Olümpiavõitja Erki Nool Foto: Raigo Pajula

Võru Kesklinna parki rajataval kuulsuste väljakul saab tõenäoliselt esimesena nimetahvli mullu oktoobris taevasesse orkestrisse lahkunud muusikamees Paul Elken.

Linnavolikogu kinnitas eile statuudi, mis annab kõigile võimaluse esitada oma lemmikstaari nimi väljakul jäädvustamiseks, kirjutas Võrumaa Teataja.

Statuudi kohaselt saavad nimeplaadi kandidaate esitada kõik Võru linna elanikud ning asutused-ühendused.

Kandidaatide hulgast teeb valiku volikogu loodud komisjon ja esitab selle linnavalitsusele seisukohavõtuks. Lõpliku otsuse, kas inimene väärib kuulsuste väljakul nimetahvlit või mitte, teeb linnavolikogu.

Esimene nimeplaat on Saarmani sõnul kavas paigaldada järgmise aasta 20. augustil linna sünnipäeva raames.

Volikogu kultuurikomisjon toetab Paul Elkeni kandidatuuri, kuid ­lõplik sõna on öelda ­linnavolikogul.

Võrumaa muuseumi direktori Siiri Toomiku sõnul on Elken väljakul jäädvustamiseks sobiv isik, kuigi ta pole vahest nii tuntud kui mõni teine Võruga seotud inimene, näiteks olümpiavõitjast poliitik Erki Nool.

Toomiku arvates tuleks väljakul jäädvustada nii neid Võruga seotud inimesi, keda tuntakse üle Eesti, kui ka neid, kes väärivad laialdast tuntust. Nõnda oleks väljakul tema sõnul ka inimesi hariv külg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles