Õpilased kulutavad loosipakkide raha heategevuseks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud lapsed on tänavu otsustanud kooli loosipakkide tegemisele kuluva raha anda hoopis heategevuseks.
Paljud lapsed on tänavu otsustanud kooli loosipakkide tegemisele kuluva raha anda hoopis heategevuseks. Foto: Corbis / Scanpix

Jõulude eel on paljud õpilased otsustanud üksteisele loosipakkide tegemise asemel annetada kingiraha lastekodulastele või kodutute loomade varjupaigale.

Eile jõudsid Viljandimaal asuvasse Väikemõisa lastekodusse kohale meretagused kingid, mille olid ostnud Hiiumaa Käina gümnaasiumi õpilased, kirjutab Sakala.

Mõte sai alguse sellest, kui üheteistkümnenda klassi õpilane Rainer Holsmer pillas jõulupakkide tegemise arutelul lause: «Tooge kõik kingid mulle, ma kingin need lastekodudele!».

Klassikaaslased hakkasid sellest kinni ja idee nakatas kogu kooli.

Viljandi lasteabi- ja sotsiaalkeskuse sotsiaaltöötaja Aage Õunap tõdes, et tegemist oli suurejoonelise annetusega.

Noored sõitsid selle kätteandmiseks väikebussiga ise mere tagant kohale. «Usun, et seda teekonda polnud neil kerge organiseerida,» ütles Õunap.

Sotsiaaltöötaja sõnul on varasematel aastatel väikelastekodu kasvandikele maiustusi ja kingitusi toonud ka Viljandi õpilased.

Kingid loomade varjupaigale

Viljandi kodutute loomade varjupaiga perenaise Triinu Priksi sõnul on juba mitu klassi avaldanud soovi jõulude ajal loomi toetada. «Mõni klass kannab raha meie kontole, mõni ostab selle eest midagi vajalikku,» kirjeldas Priks.

Osa klasse toovad kingituse ise varjupaika kohale ning siis jäävad õpilased sinna loomadega tegelema.

Viljandi maagümnaasiumi VI C klassi juhataja Rita Oja sõnul sündis idee loomade varjupaika aidata sellest, et õpilased ei jõudnud esialgu kuidagi kokkuleppele, milliseid ja kui kalleid jõulupakke vastastikku teha.

Kuigi annetus oli vabatahtlik, andsid õpetaja sõnul oma panuse kõik õpilased. Mitu neist tihkas taskurahast loomade heaks anda isegi sada krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles