Pilvre: Eestis teisiti ei saa

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barbi Pilvre ja tema 6-aastane poeg Helmut Holger pärast eelkooli tunde Tallinna reaalkoolis.
Barbi Pilvre ja tema 6-aastane poeg Helmut Holger pärast eelkooli tunde Tallinna reaalkoolis. Foto: Toomas Huik/Postimees

Ajakirjanik ja õppejõud Barbi Pilvre sõnul pani ta oma poja Reaalkooli eelkooli, kuna Eestis on nii kombeks.

«Ma vaatan, mis mul õue peal toimub. Kõik on käinud eelkoolis,» ütles kolmapäeva õhtul oma pojale Reaalkooli eelkooli vastu tulnud Barbi Pilvre. Ta lisas, et kuigi lasteaiaõpetajad kinnitavad, et lapsed läbivad lasteaias nõutava programmi kooliks ettevalmistuseks, on ta närv ikkagi püsti.

Küsimusele, kas ta peab eelkoolis käimist normaalseks, vastas Pilvre: «Ma ei pea paljusid asju Eestis normaalseks, aga kuna ma elan siin, siis ma teen nii nagu tehakse. Vastuvoolu võib ujuda, aga mingi piirini.»

Pilvre arvates on see lastele tegelikult kahjulik, et nad peavad nii palju pingutama. «Ideaalis võiksid kõik koolid olla sellised, et nad garanteerivad õppimiseks väga hea keskkonna ja hea hariduse. See oleks normaalne. Nagu Soomes on, kus on haridussüsteem maksimaalselt egalitaarne,» sõnas ema ja lisas, et klassivahede tekitamine ei ole tegelikult hea. «Aga ma jooksen sinna suunas, kuhu joostakse,» tõdes ta.


Pojale eelkooli valides konsulteeris Pilvre tuttavate õpetajatega, kes soovitasid Reaalkooli. Pilvre enda kunagises koolis, 21. koolis eelkooli pole ja ka sealsed õpetajad kiitsid Reaalkooli eelkooli. Pilvre sõnul soovib ta, et ta poeg õpiks matemaatikat ja Reaalkooli ettevalmistusklassis lahendab laps korralikke matemaatikaülesandeid, mida Pilvre sõnul tema ajal lahendati alles koolis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles