Seadus jätab koeralt pureda saanud naise hätta

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiibeti mastif
Tiibeti mastif Foto: AP / Scanpix

Naabri koera käest pureda saanud naine ja tema lähedased tunnevad end solvatuna, sest tiibeti mastifi hammustuse tagajärjel seni veel liikumatu käsi pole seaduste järgi piisav põhjust kriminaalasja algatamiseks.

Peagi 78. sünnipäeva tähistava Zinaida Okuneva jaoks lõppes ploomide puhastamine oma suvila aias Kiisal verekaotuse, kahe operatsiooni ja plaatidega käeluus, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat». Üle aia hüpanud naabri tiibeti mastif ründas õblukest naist sedavõrd ootamatult, et ta ei jõudnud enda sõnul ehmatadagi, vaid ainult instinktiivselt käe näo ette tõsta.

Hoolimata haiglas veedetud viiest nädalast pole veel kindel, kas käsi üldse liikuma hakkab, kuid eelmisel nädalal teatas prokuratuur, et kehavigastuste ulatus ei anna alust kriminaalasja algatamiseks.

Politsei- ja piirivalveameti vanempressiesindaja Mihkel Loide selgitas, et juhtumi uurimine on praegu sellises järgus, kus otsustatakse, kas ja milline karistus väärteomenetlusele järgneb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles