«Minu parim retsept» võistlustöö: maailma kõige lihtsam šokolaadi-mousse-kook

FreshGO
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma kõige lihtsam šokolaadi-mousse-kook
Maailma kõige lihtsam šokolaadi-mousse-kook Foto: FreshGO

E-toidupoe FreshGO retseptivõistluse «Minu parim retsept» järgmine retsept on lihtne ning lausa sulab suus! Mis kõige parem – selle valmistamiseks läheb vaja vaid nelja koostisosa.

Retsepti autor on 24-aastane Mirle Lembinen, kelle suurimaks kireks on kokkamine. Kuna ta on meeletult suur magusasõber, armastab ta küpsetada just kooke. Eriti paeluvad teda lihtsad ja head retseptid, mida jõuab valmistada ka kõige kiirema elutempo kõrvalt.

Koostisosad

Telli kõik koostisosad vaid 10,12 euro eest FreshGO e-poest koju SIIT.

Põhi

  • 180 g küpsiseid või vahvleid
  • 80 g võid

Kate

  • 600 ml vahukoort
  • 300 g šokolaadi (omal vabal valikul: valge, piima- või tume šokolaad).

Vajadusel lisa suhkrut (nt kui kasutad tumedat šokolaadi)

NB! Kui kasutad põhjaks Mesikäpa vahvleid, taimset vahukoort ja Bitteri 56-protsendilist šokolaadi, siis valmib imeline veganikook.

Valmistamine

Purusta küpsised/vahvlid.

Sulata või ning sega küpsiste/vahvli seguga.

Suru 24–26 cm koogivormi põhja ja pane külmkappi, kuni põhi taheneb.

Sulata 300 g šokolaadi vesivannil ja jäta jahtuma.

Seejärel vahusta vahukoor tugevaks vahuks.

Sega šokolaad ja vahukoor ühtlaselt kokku ja vala koogipõhjale. NB! Mitte valada kuuma šokolaadi otse vahukoorele, sest see teeb vahukoore vedelaks ja kook ei tahene.

Pane kook terveks ööks külmkappi. Kui kook ei ole piisavalt tahenenud, siis pane enne serveerimist kook umbes 30 minutiks sügavkülma.

Kaunistuseks peale marjad või midagi muud head-paremat. Naudi!

Osale FreshGO retseptivõistlusel «Minu parim retsept»

«Minu parim retsept» on FreshGO e-toidupoe korraldatav retseptivõistlus. Konkursi peaauhind on ühiskokkamine koos Anni Arroga, millest ilmub ka videolugu ning mahukas artikkel Postimehes. Rahva lemmiku retsepti autorit premeeritakse 150-eurose FreshGO krediidiga ning teisi ootavad paljud magusad üllatusauhinnad. Võistlus kestab 31. juulini ja oma retsepti saab sisestada SIIN.

Copy
Tagasi üles