Reforminoored taunivad Sultsi homovaenulikke ütlusi

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Sults
Märt Sults Foto: Peeter Langovits

Reforminoored taunivad keskerakondlasest linnavoliniku Märt Sultsi ütlusi geinoorte aadressil, koolidirektor Sults peaks reforminoorte arvates olema just sallivuse eeskujuks.


Reforminoorte arvates on juba isikuvabaduste piiramisele mõtlemine mistahes viisil väär ning igal indiviidil on ühtemoodi õigused ja kohustused, olenemata sellest, kas ollakse vähemusgrupi esindaja või mitte.



Oma selle nädala avalduses meediale piiraks koolidirektorist linnavolinik Märt Sults diskrimineerimise vastu võitlevate noorte tegevust, kommenteerides seda «karjuvaks demokraatia ära kasutamiseks» ning pidades ebanormaalseks nende osalemist haridusmessil Teeviit.



«Sultsi kommentaarid on naeruväärsed ning seame tõsise kahtluse alla tema sobivuse nii koolijuhi kui linnavolinikuna. Vastupidiselt Sultsi demokraatiat õõnestavatele seisukohtadele kutsume kõiki üles sallivusele ja hoolivusele, seismaks ühtlasi ka vähemuste õiguste eest,» sõnas Reformierakonna Noortekogu juhatuse liige Martin Kukk.



Äsja riigikogus vastu võetud võrdse kohtlemise seadus tagab kaitse diskrimineerimise eest rahvuse, etnilise kuuluvuse, rassi, nahavärvuse usutunnistuse või - veendumise, vanuse, puude või seksuaalse sättumuse alusel.



Eesti Reformierakonna Noortekogu on Eesti suurim poliitiline noorteorganisatsioon, kuhu kuulub pea 4500 noort üle. Reforminoored seisavad liberaalse ühiskonnakorralduse eest, mille vundamendiks on inimese vabadus oma valikutes ja otsustes koos sellega kaasneva vastutusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles