Tunnustati pealinna tublisid noori ja noorsootöö tegijaid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Juht
Joel Juht Foto: Artur Sadovski / Postimees

Tallinna Raekojas tunnustati täna käesoleva aasta parimaid noorsootöötajaid ja noori ning kuulutati välja tunnustusauhindade «Suured teod Tallinna noortele ja Tallinna noorte suured teod» võitjad.


Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul soovib linn esile tõsta, tunnustada ja tutvustada üldsusele noori ja noorsootöö tegijaid, teatas Raepress.

«Tallinn on Eesti kõige noorem omavalitsus, kus noorte osakaal elanikest on ligemale 30 protsenti, seepärast tuleb ka nende arvamust kuulda võtta ja arvestada ning hinnata nii noorte kui ka noorsootöötajate panust meie linna arengusse,» ütles Jäppinen.

«Meie tegevuse ja tublide noorte tunnustamiseks teatas tänasel üritusel ka UNICEFi esindaja Toomas Palu, et UNICEF pikendas Tallinna kui laste- ja noortesõbraliku pealinna tiitlit aastani 2011. See tõendab veelkord, et linn ja noored koos on valmis ja suutelised tegema suuri tegusid.»

Kategoorias «Suured teod Tallinna noortele» võitis peaauhinna «Haabersti Liiklusäss 2008».

Haabersti Liiklusäss 2008 oli nii liiklusalastest õppustest kui ka noorte liiklusalaseid teadmisi kontrollivatest teoreetilistest ja ka praktilistest viktoriinidest koosnev ürituste kooslus.

Viktoriin toimus kõigis Haabersti linnaosa kuues koolis esimestes, teistes ja kolmandates klassides. Ürituse lõppvõistlus toimus Haabersti liiklusväljakul noorsoopolitseinike ja liiklusõpetajate valvsa pilgu all.

Samas kategoorias tunnistati väikese teo vääriliseks MTÜ AIESEC EESTI - õppesari «Klapid eest». Sarja moodustasid mitteformaalsed õppeüritused keskkooliõpilastele ja tudengitele. Üritustel käsitleti teemasid, mis on olulised noortele, Eesti tulevikule ning on olulised meie ühiskonna arenguks. Üritustel oli noortel võimalus laiendada oma teadmisi ning mõttemaailma ettevõtlikkuse ning sotsiaalse vastutustunde valdkonnas.

Väikese teo pälvis ka Joel Juht, kes on aidanud ja arendanud tänavatantsu korraldades erinevaid koolitusi ja üritusi noortele. Joel asutas Tallinnasse JJ- Street tantsustuudio ja korraldas laagrit Camp of Hip-Hop ja tänavatantsufestivali JJ- Street Baltic Session.

Kategoorias «Tallinna noorte suured teod» võitis peaauhinna noorteorkester Reaalmažoor. Poolteist aastat tagasi tegid kaks Tallinna Reaalkooli noormeest Edmar Tuul ja Rasmus Puur oma orkestri. Alustati 22 mängijaga ja praeguseks on orkestris liikmeid 35 vanuses 14-22. Kevadel korraldati kooli ja toetajate abiga Estonia Kontserdisaalis kevadkontsert, kuhu kutsuti ka liikumispuuetega ja lastekodu lapsi. Kokku on praeguseks antud kaheksa kontserti.

Väikese teo vääriliseks tunnistati DJ klubi Mixstop. DJ klubi Mixstop on ainus Tallinnas tegutsev DJ klubi, mille suunitluseks on elektrooniline muusika ja miksimine. Klubi tegutseb Pääsküla noortekeskuses ja seda juhendavad kolm tublit noort Taavi Truu, Rene Pello ja Raivo Sinijärv.

Väikese teo tiitli pälvis ka Realister Media OÜ meediaprojektiga tundRuudus. Tegemist on noortelehega, mida annab välja Realister Media OÜ. Leht on väga populaarne ja levib üle Eesti. Lehe tiraažiks on 20 000 eksemplari ja levipunktide arv on üle 100. Lehte kirjutavad nii koolinoored kui ka tudengieas olevad tublid tegijad.

Aasta noorsootöötaja tiitli pälvis Männiku noortekeskuse koordinaator Irina Kevel.

Selle aasta konkursile esitati kokku 29 nominenti, kellest Tallinna linna noortenõukogu valis välja kaks peaauhinna saajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles