Ragn Sells tõstab Tallinnas prügiveo hinda

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linn otsib jäätmekäitlejat. Pilt on illustratiivne.
Rakvere linn otsib jäätmekäitlejat. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Paljude pealinlaste olmeprügi ära vedav Ragn Sells tõstab 1. jaanuarist konteineri tühjendus- ja renditasu, kuid hinnatõus ei mõjuta kõiki firma kliente.

Ragn Sellsi ärijuht Agu Remmelg ütles, et  olmejäätmete ja biojäätmete äraveo hinnatõus on plaanitud vahemikus 5-6 protsenti ning 240-liitrise biolaguneva konteineri tühjendamise hinnatõusuks saab olema 3 protsenti.

Samas puudutab see hinnatõus vaid neid piirkondi, kus pole konkurssi ühe vedaja leidmiseks korraldatud. Näiteks kesklinnas ja Nõmmel on konkursid tehtud, Lasnamäel aga mitte.

Konteinerite tühjenduse hinnatõusu peamiseks põhjuseks on Remmelgu sõnul käitlushinna tõus Tallinna Prügilas. Ta märkis, et praegu kehtib Tallinna Prügilas olmeprügile hind 533 krooni tonn (sealhulgas saastetasu 133 krooni tonn) aga uuest aastast 556,50 krooni tonn (sealhulgas saastetasu 156,5 krooni tonn).

Biolagunevatele jäätmetele kehtib praegu Tallinna Prügilas aga hind 430 krooni tonn (sealhulgas saastetasu 30 krooni tonn) ning uuest aastast 435 krooni tonn (sealhulgas saastetasu 35 krooni tonn).

Konteinerite rendihindade tõus on Remmelgu sõnul plaanitud kuni 25 protsenti sõltuvalt konteineri tüübist. Hinnatõusu põhjuseks on konteinerite sisseostuhindade ja hoolduskulude tõus.

Remmelg märkis, et soovijatel on võimalik konteiner osta, kuid sellisel juhul peab konteiner sobima prügiautoga tühjendamiseks.

Seega neid Ragn Sellsi kliente, kes elavad korraldatud jäätmeveo piirkonnas ja kellel juba välja ostetud konteiner, hinnatõus ei puuduta.

Samas ei soostunud Remmelg ütlema, kui palju on neid kliente, keda hinnatõus puudutab. Klientide arv, kellele üht või teist teenust osutatakse on äriliselt tundlik informatsioon ja seda ei ole võimalik jagada, märkis ta.

Küll aga lausus Remmelg, et rohkem on neid inimesi, kes konteinereid rendivad kui neid, kes on selle välja ostnud.

Näiteks 240-liitrise konteineri rent maksab praegu 32 krooni kuus, 370 liitrise 40,10 krooni kuus ning 660 liitrise 59,50 krooni kuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles