Politsei eksimus lõppes rahatrahvi tühistamisega

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kohus tühistas lubatud kiiruse ületamise eest naisautojuhile määratud rahatrahvi, sest politsei arvestas liiklusmärgi mõjupiirkonda valesti.

Politsei karistas 3. aprillil 49-aastast naist kiirmenetluse korras 132 euro suuruse rahatrahviga, leides, et naine ületas samal päeval Saaremaal Kihelkonna-Veere maanteel Kuressaarest autoga välja sõites liiklusmärgi «Suurim kiirus 50 km/h» piirangualas lubatud sõidukiirust 26 km/h, kirjutab Meie Maa.

«Politsei lähtus sellest, et lisatahvliga 500 meetrit märgi mõju piirkond lõpeb seal, kus seisab samal teelõigul vastassuunal üles pandud kiirust piirav liiklusmärk,» selgitas naist kaitsnud õigusnõustaja Mihkel Tuus.

Teisisõnu pidas politsei ekslikult kahe märgi vahelist vahemaad 500-meetriseks lõiguks, kus ka autode kiirust mõõtis. Kaitsja esitas kohtule maamõõdubüroolt tellitud mõõtmisakti, millest selgus, et märkide vahele jääb 555,6 meetrit, mis tähendab, et piiranguala lõpeb 55,6 meetrit enne teist liiklusmärki.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles