Järvamaal tabati 20 ülekaalulist metsaveokit

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil metsaveotraktori tekitatud jäljed
Pildil metsaveotraktori tekitatud jäljed Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Julgestuspolitsei liiklusjärelevalve talituse politseiametnikud tabasid möödunud nädalal Järvamaal Imavere vallas liiklusjärelevalve käigus 20 ülekaalulist metsaveokit.


10.detsembril liiklusjärelevalve käigus kontrolliti Järvamaal Imavere vallas 13 veokit, millest 10 olid ülekaalulised.

Kõikidel juhtudel oli tegemist metsamaterjalide veoga. 11.detsembril tabati taas Imavere vallas 10 ülekaalulist metsamaterjali veokit. Raskeima kaalutud sõiduki kogumass ületas 60 000 kg, lubatud on vaid 40 000 kg.

Julgestuspolitsei liiklusjärelevalvetalituse juhtivkonstaabli Jaanus Tentsi sõnade kohaselt leidus sõidukijuhte, kes üritasid 25 kilomeetrit enne Imaveret oma raskeveokite koormaid väiksemaks laadida, et pääseda tõenäolisest politsei kontrollist.

Esines ka autojuhte, kelle suhtes politsei olid eelmisel päeval samalaadse rikkumise eest väärteoprotokolli koostanud. Selline käitumine näitab autojuhtide ja firmade suhtumist seadustesse, leidis Tents.

Vastavalt teeseaduse §karistatakse normidele mittevastavate teljekoormusega sõidukiga liiklemise eestrahatrahviga kuni 12 000 krooni.

Juriidilisele isikule on sama rikkumise eest ette nähtud  rahatrahv kuni 30 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles