Linnavalitsuses käivad töönõu saamas eelkõige vene keelt kõnelejad

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsuse pakutud tasuta tööõigusalast nõu on kahe nädala jooksul käinud saamas 239 inimest, kellest enamuse moodustasid vene keelt kõnelevad isikud.

«Põhiteemadest, millega meie poole pöörduti, võib välja tuua töölepingute lõpetamise erinevatel alustel, sealhulgas koondamine, saamata palk, hüvitised, vajadus tööturuteenuste järele, töölepingu muutmine,» teatas Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli Raepressi vahendusel.

Ta lisas, et nõu soovijad on esitanud hulgaliselt küsimusi ka muudest valdkondadest, nagu näiteks arvete arestimine, otsuste sundtäitmine, sotsiaalabi võimalus ja elukoha leidmine.

Mutli sõnul on eelmise nädalaga võrreldes näha, et töötute osakaal nõustatavate üldarvust on väiksem.

«Kuid peaaegu kõik pöördujatest jäävad töötuteks ühel või teisel põhjusel hiljemalt järgmise aasta esimeses kvartalis, mis kinnitab veel kord tõsiasja, et Tallinna tasuta tööõigusalase nõustamise järele on olemas konkreetne nõudlus, mistõttu on hea tõdeda, et alustasime inimeste aitamisega igati õigel ajal,» lausus Mutli.

Samuti märkis ta, et ligikaudu kaks kolmandikku pöördujatest väidavad, et nad on töövõimetuslehel kas omal algatusel või siis tööandja soovitusel.

Tööõigusalased konsultatsioonid algasid Tallinna Linnavalitsuse infosaalis ettevõtja infopunktis alates 1. detsembrist. Nõustamine toimub elava järjekorra alusel.

Konsultant Reet Vare, kes omab pikaajalist töökogemust juristina, vastab ka küsimustele, mis puudutavad töölepingut, puhkust, töötasu, aga ka kollektiivseid töösuhteid.

Vajaduse korral aitab konsultant vormistada tarvilikke dokumente. Peale selle võib sealt saada infomaterjale tööturuameti ja töötukassa teenuste kohta.

Konsultandi vastuvõtuajad on esmaspäeval kell 8.15-18.00, teisipäeval, kolmapäeval, neljapäeval kell 8.15-17.00, reedel kell 8.15-14.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles